Александър Манолев: Оттеглям се заради координирана атака със скалъпени обвинения от една група

Издигнатият за транспортен министър Александър Манолев се отказва от поста , още преди кандидатурата му да бъде гласувана от Народното събрание, обяви той на брифинг в Министерския съвет.

Причината за това е координираната атака от една група със скалъпени обвинения и съшити твърдения, за които има доказателства в обратната посока, заяви Манолев. Той не каза дали визира публикация във в. "Капитал".

Защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при условие, че аз съм заемал редица други постове, попита той. И отговори - явно някой се притеснява от политиката и реформите, които бих предприел в транспортното министерство.

Днес имах открит мъжки разговор с премиера и вицепремиера Валери Симеонов, разказа Манолев. Получих над 6700 преференции, напомни той резултатите от последните парламентарни избори.

Аз съм прагматичен човек, не бих позволил да бъда вкаран в обяснителен режим, още по-малко премиера и правителството, каза още Манолев.

Предстои да се срещна с адвокати за да обсъдим моите контрадействия, обяви той.

За себе си все още не искам да вземам решения под емоция, а и в крайна сметка решението е на премиера, каза Манолев по въпроса дали ще остане на сегашния си пост - зам.-министър на икономиката.

Коментари

Задължително поле