Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Проблемите в коалицията Обединени патриоти са само на ниво ръководителите, а именно Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Такова становище изрази депутатът от коалицията, който е и представител на ВМРО Александър Сабанов по Канал 3.

"В коалицията на парламентарното ниво няма никакъв проблем. Ако има някакви търкания, те са между лидерите, а не между народните представители”, категоричен е депутатът.

Относно престрелките между Сидеров и Симеонов покрай посещението на руския патриарх Кирил той коментира:

"Да не влизаме в отношенията между Сидеров и Симеонов. Те си имат история. Мисля, че ще се разберат като мъже. Те си имат бурни характери, но хората такива си ги харесват и такива са си ги избрали, допълни Александър Сабанов и допълни, че изказванията на Волен Сидеров по адрес на Ангел Джамбазки не са били упреци, а съвети, както самият лидер на Атака е обявил днес. Той изрази и мнение, че самият той не би се изказал по адрес на руския патриарх така, както го направи Валери Симеонов.

Запитан дали Патриотите изпълняват обещанията си Сабанов припомни, че все пак те са малкия партньор в управлението, но въпреки това вече са свършили много.

"Ние сме малкият коалиционен партньор, но правим всичко възможно. Дори и 20-те лева пенсия – такова нещо не се е случвало никога в началото на мандата на дадено правителство. Имаме заложени политики, върху които продължаваме да работим. Ние все пак сме подписали коалиционно споразумение за четири години. Въпреки нашите наши вътрешни търкания, се надяваме, да не се случва това, за което някои се гласят през септември”, допълни народният представител като визираше възможно падане на правителството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика