Александър Сиди, ВМРО: Българската полиция трябва да може да използва огнестрелното оръжие

"Твърдо смятам, че Българската полиция ТРЯБВА да може да използва огнестрелното оръжие, с което така или иначе е въоръжен всеки един полицай! И ако това не се харесва на ЦИрК, то това е проблем на избирателната комисия (която впрочем трябва да се занимава с избори, а не с полицията)".

Това написа в профила си във фейсбук народния представител от ВМРО Александър Сиди във връзка с глобата, наложена от ЦИК, на евродепутата Ангел Джамбазки.

"Във всички демократични държави полицейските служители са неприкосновени и могат да застрелят нарушител, дори само ако се приближи опасно близо до служителя на реда. Тук в нашата родина сме свидетели как полицай беше пребит от озверяла циганска тълпа, и той дори не извади оръжието си", изтъква Сиди.

"По логиката на ЦИК, хайде да отнемем оръжието да полицията и да ги оборудваме с водни пистолетчета. И за да задоволим изцяло изборната администрация, да премахнем и българското знаме от реверите на полицейските служители.... Ако ЦИК изработят промени в Изборния кодекс в тази посока (защото те работят по ИК, а не по ЗМВР), то аз с удоволствие ще ги внеса в Народното събрание, за да бъдат ОТХВЪРЛЕНИ незабавно и да се пресекат мераците на избирателната комисия да се намесват в сфери от обществения живот, които са мнооооого далеч от техните компетенции", коментира депутатътот ВМРО.

Коментари

Задължително поле