Александър Сиди за Кирил Петков: Всякаква друга тема освен незабавна оставка е лицемерие

Снимка: Канал 3/Архив
Александър Сиди

Александър Сиди от ВМРО с пост във фейсбук за Кирил Петков и двойното му гражданство.

Ето какво написа той:

Някак си не е лесно да си софийски розов либерал, ДеБил (привърженик на ДеБъ, а не медицински термин) напоследък. Казвам софийски, защото розовата идеология трудно си проправя път в прагматичното съзнание на хората в Пордим, Каспичан или което и да е друго по-малко населено място… Трудно е за едни хора, които са твърдо убедени, че слънцето тази сутрин е изгряло първо над “Буджака”, и то по лична молба на Христо Иванов! В онлайн, а и не само, пространството тези хора се държат така, сякаш са получили 99,5 процента от гласовете, и то само защото останалите 0,5 са такива SELQNI, че не са се справили с машините… Та тези същите софийски либерали няколко месеца ни убеждават, че заедно със Слави ще ни управляват чудничко, защото заедно рамо до рамо са къртили павета миналото лято. Е, той Слави по здравословни причини не е къртил павета, ама нищо, широкото либерално сърце на Иванов му прости в името на голямата цел… Само ден след изборите обаче след като “Новият политик” (чудесен филм впрочем) обяви своята амбициозна космическа програма, той се превърна в 4ALGAR, враг номер едно на тутраканската селищна система!

Либералните “медии” от сутрин до вечер, громяха 4ALGARQ и всички онези дръзнали да НЕ посегнат към розовата бюлетина… В същото време пак те, от сутрин до вечер ни убеждават, че са единствен, и неотменим гарант на правовата държава. Сиреч, ако не е Христо Иванов, правото отдавна да си е събрало багажа и да е отишло на плаж на Росенец. Обаче Христо и правната му преторианска гвардия, стоят, видиш ли на Орлов мост и не го пускат да замине по бойковата счупена магистрала… Пак те, либералните медии де, по цял ден ни убеждават колко е прекрасен, човечен, идеален, неземен, нереален, истински, красив и още всичките суперлативи на света, Кирил Петков. Служебен (да се разбира назначен, а не избран) министър на Икономедиа …, упс грешка, на Икономиката.

Заглавия от рода на: “Кирил Петков победи на топчета (джаменки по пловдивски) две деца в двора Американския колеж”, “Кирил Петков си купи краставици за таратор от Женския пазар, борсовата им цена тръгна рязко нагоре”, “ Петков успя да събере всички колички Matchbox от 88-ма” или любимото ми “ Кирил Петков рецитира “Ще строим завод” на рождения ден на Домусчиев” ежедневно заливаха онези 0,5 процента SELQNI дето съм писал за тях по-нагоре. И министър Петков за кратко време се превърна от учредител на ДаБългария и протестър в мокър сън на въздишащи по неговата неземна хубост десетки хиляди девойки, а и не само, либерално е да споменем и другите букви - ЛГБТИКу и т.н. които вечер преди лягане потни от желание … или от високата цена на тока, си мислят за него в аристократичните си апартаменти с 3,20 м. тавани в столичните квартали Лозенец, Оборище и други… И изведнъж този розов сън е помрачен от баба Елизабет, която преди време е направила Петков свой поданик в Канада. Сега разбирам, че ни е хубаво момчето, ама английската кралица няма ли си чаени партита и други кралски занимания, та тръгнала канадски паспорт  да му дава?!? Нали малко е гадно в сюблимния момент, точно преди да .. заспиш блажено, да се смени образа на Кирил Петков с този на Елизабет…. И сега всички онези бойци на правовата държава са в ступор. Изведнъж се оказва, че канадското гражданство,  няма право да спира мечтата на един човек да стане министър. Той им е казал на канадците, че не им ще нито паспорта, нито кралицата. Иска си министър човека! И се почна по либералните медии как сега, то това не е правилно.

Тая норма е от 19 век. Не може да спираме порива на един човек да е министър. И така нататък… Само че, уважаеми либерали, ПРАВОзащитници, борци за правова държава, има си ОСНОВЕН ЗАКОН, и той КАТЕГОРИЧНО забранява лице с двойно гражданство да е министър. Точка. Пише го в закона. В оня същия закон, който Вие сте се самоназначили да браните. И всякаква друга тема освен незабавна оставка е лицемерие. Толкоз. Ни повече, ни по-малко. Лицемерие! Може да е най-хубавия, най-умния, най-розовия, но не отговаря на условието на закона. Не става, сиреч, простичко казано. Това канадско гражданство, не са му го набутали ей така, като някой грант, без да иска. Поискал си го е човека, отговарял е на изискванията, получил го е. Само че не отговаря на нашите законови изисквания. И толкова. Разбирам, че е трудно да си либерален демократ в днешно време, но колкото и да търсите аргументи, ако наистина се борите за правова държава, започнете от себе си, а именно от учредителя на ДаБългария, канадският гражданин Кирил Петков….

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика