Александър Тучев от София: Как се свалят 25 кг за 4 месеца с плодове и чай

Семейството и приятели на Сашо също живеят по съветите на д-р Емилова

34-1Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Според Александър Тучев свалените от всички негови роднини и приятели килограми и забравените болежки, с помощта на д-р Емилова, имат впечатляващ обем. Но най-важен е резултатът от създаденото по естествен начин общество на съмишленици, убедени в ползите на здравословния живот.

За младия мъж нищо крайно в отношението ни към тялото и духа не може да донесе ефект. И е спечелен за програмата на лекарката, точно защото тя не слага крайни ограничения, а създава индивидуалния път на всеки за постигане на здраве, хармония и удивителна работоспособност.

Преди Александър при д-р Емилова бил брат му и постигнал отлични резултати. Александър решил да опита програмата сам у дома, защото килограмите му при ръст 177 см надхвърлили 100. И както се шегува, за първото си гладуване в медицинския център през лятото на 2018 г. - на Боровец, пристигнал подготвен. Там отишъл заедно с приятел и колега, който натрупал 140 кг и имал мъчителни пристъпи на панкреатит. За Александър да остане на плодове, чай и мед изглеждало почти абсурдно. Но бързо се убедил, че спазването на програмата е много лесно, и дори зареждащо. След третия-четвъртия ден той загърбил страховете си, а на петия, заедно с приятеля, извървели без усилие 15 км от медицинския център до Самоков. Вълшебната хармония на планината носи пълноценно зареждане и в комбинация с програмата на д-р Емилова гарантира уникални резултати с траен ефект, убеден е мъжът.

Александър останал на плодове, чай и мед 21 дни с 10-дневно захранване. Усещал, че има контрол над тялото и мислите си и откривал удоволствието на променените богати естествени вкусове от доскоро пренебрегвани храни. По-рано не се е хранил безразборно, но консумирал предимно сирене, месо, сладкиши и тестени храни. Освен от затлъстяване страдал и от високо кръвно налягане и главоболие, а при изследванията в медицинския център се установило, че има уголемен и омазнен черен дроб и хиперинсулинизъм (предшественик на диабет тип 2). Още с първата дълга програма кръвното налягане се нормализирало и повечето от оплакванията отзвучали.

Съпругата на Александър направила семейното меню, съобразявайки се с неговия стремеж да се храни здравословно. Новостите се харесали и на детето им и Тучеви с лекота приели един полезен и много приятен стил. Денем мъжът има в колата кутия с плодове и термос с чай. Вечерята е от богата сезонна салата и постно ястие. В почивните дни, на гости или по празници, се консумират и животински продукти, но без прекаляване. Преди време Александър участвал в сладкарски бизнес. Имали цех и от този опит е разбрал колко некачествени, а понякога и опасни продукти, стигат до трапезата с хубави украси и примамващи аромати. За вредностите от хидрогенираните мазнини мъжът разказва разпалено и се удивлява, че се допуска те да се предлагат на деца и болни хора.

Евтиното излиза много скъпо, убеден е той и казва, че трябва да се избират истински продукти, а не химически заместители, за да се отгледат здрави деца. “Българите сме болни от храни боклуци”, споделя Александър и разказва как неговата фамилия върви по пътя към здравето с програмата на д-р Емилова. А нали всяко семейство е малка България и отнякъде трябва да се започне. Да се изброят последователите на лечебното гладуване край мъжа не е лесна задача. Винаги може някой да се пропусне, а и броят им заедно с близки и приятели е все по-голям.

За него програмата е лесният начин да се стопят килограми с траен ефект и да се излекуват болестите. Иска се усилие на волята, но то не е натоварващо, а зарежда с видимите си постижения. Не може да става и сравнение с изпробвани преди от Александър диети. С тях резултатите идвали трудно и бързо си отивали. А при д-р Емилова се потапяш в логиката на нещата, които правиш, и ставаш нов човек. Важна е и сполучливата, допълваща програмата, комбинация от двигателен режим и възможност да се научат ценни неща за здравословното хранене - от лекциите на лекарката и кулинарното училище. На Александър допада най-силно китайската гимнастика, от многото предлагани комплекси упражнения, изключително се зарежда и от походите сред природата. Преди 3 години спрял цигарите и се радва на облекчението, не само в дишането, но и в цялата обновена работа на организма си. Не е без значение и примерът, който дава на детето си.

Преди второто си идване при лекарката - през ноември м. г., той направил сам още едно по-дълго гладуване и редовно оставал всяка седмица на плодове, чай и мед за ден-два. Чувства се зареден и излъчва спокойната увереност на човек, открил свой път към здравето. За 4 месеца е свалил 25 кг, 15 от които са мазнини. Според д-р Емилова мъжът е постигнал удивителни резултати и подробните кръвни и инструментални изследвания в медицинския център го доказват.

Александър споделя, че ще е много радостен, ако хората, потърсили помощта на лекарката, се избавят от болестите си. Но най-добрият вариант е не да чакат появата им, а да се погрижат за тялото и духа си, преди зловещи диагнози.

 

Зелен боб на пара (1 порция)

Хумус с кестени (1 порция)

Рецепти на главен готвач Илия Илиев

300 г почистен и измит зелен боб сваряваме на пара за 15 мин. (трябва да остане леко хрупкав). Сипваме боба в подходяща купа и прибавяме сока от 1/2 лимон, копър, риган, куркума, 1/2 скилидка накълцан чесън и объркваме добре. Поднасяме с няколко лъжици ядково кисело мляко.

200 г кестени се сваряват на пара за 20-30 мин. (според големината на кестените). Добре е предварително да бъдат цепнати с остър нож откъм върха. След сваряване се обелват и се поставят в блендер заедно със 100 мл соево мляко, 1 суп. лъж. сусамов тахан, 1 ч. лъж. кокосово масло, сок от 1/2 лимон, 1/2 скилидка чесън и шипка морска или хималайска сол. Блендира се до получаване на хомогенна смес. При сервиране може да се прибавят по желание ситно нарязан магданоз и маслини каламата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве