Валери Симеонов: Алкохолните обиколки в Слънчев бряг ще бъдат спрени

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че алкохолните обиколки в Слънчев бряг ще бъдат спрени. Той посочи, че има разбиране от управата на курорта, че т.нар. "пъб кроулове" не носят нужните приходи и дори попадат в сферата на сивата икономика. „Плащат еднократно на туроператора, след като пристигнат, събират се 150-200 души и обикалят по заведения, където никой не им издава касов бон, фактури или др. в тези кръчми. А рискът от алкохолно отравяне е голям”, коментира той пред БТВ.

По думите му „Слънчев бряг” АД  получава по 50 до 75 лв. от тези групи. „След разговори стана ясно, че България няма особена печалба от това, а хаосът и нарушенията са много по-големи. Още тази седмица ще се приеме решението да се спрат”, категоричен беше той.

Слънчев бряг си е изградил слава на алкохолна дестинация за купони и който е решил да се възползва от евтиния алкохол у нас ще се възползва, коментира още вицепремиерът. По думите му Слънчев бряг е уникален с многото супермаркети и всеки може да си купи водка и уиски, но там алкохолът е с бандерол.

КАТ досега не влизаше в курорта, само по инцидент.

По алеите цареше хаос - файтони, влакчета с по над 10 ремаркета, електрически триколки, стелажи са заели тротоарите напълно незаконно, описа той ситуацията по пътищата в самия курорт. След акцията с полицията, НАП и данъчните са установени липси на касови апарати, на трудови договори и на регламент къде може да се карат въпросните атракциони.

Коментари

Задължително поле