Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

“Алибаба” преговаря с Тракия икономическа зона Французи откриват завод за самолетни части около Пловдив

Китайският гигант в онлайн търговията “Алибаба” преговаря с Тракия икономическа зона, съобщиха от ръководството на дружеството за “Труд”.

Преди година при посещение на вицепрезидента на Alibaba Group г-н Сън у нас стана ясно, че компанията предвижда да създаде логистичен център, който да обслужва поръчките им в цяла Европа. Идеята включва и предлагане на български стоки и храни на международните пазари. Тогава гигантът беше набелязал Бургас, но интересът на компанията определено се е насочил към Пловдив.

Освен преговорите, които представителите на икономическата зона водят с гиганта “Алибаба”, се очакват 12 нови проекта да стартират през 2018 г. Един от тях е първият в България завод за самолетни части на френската компания “Латекоер”. Новите вложения са предимно на немски фирми, но сред тях не липсват и на българските компании, заети в секторите на логистиката и опаковките – TVT, производство на колбаси – “Елко мес”, опаковъчни материали – “ЕНКО Пластикс”. Един от големите бг проекти е на компанията “Биомашиностроене АД”, специализирана в проектиране и производство на технологично оборудване за промишлеността. Тя ще построи две логистични площадки и две производствени халета в зоната. Мащабна инвестиция ще направи и германската фирма VEM, която ще изгради нов завод на територията на “Мекалит” за над 1 милион евро.

“Вложенията на българските компании в Тракия икономическа зона ще достигнат 30 млн. лв. за годината, а от чуждите фирми очакваме поне 100 млн. лв.”, коментира за “Труд” Емил Янков, мениджър “Бизнес развитие на ТИЗ”. През 2018 г. “Клъстер Тракия икономическа зона” стартира проект за оборудването на учебен център с десет зали за теоретично и една за тренировъчно обучение за квалификация и преквалификация на кадри в индустрията, като услугата ще могат да ползват инвеститорите в зоната, обясни той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Айде на кражбите на самолетни части! Кой луд прави фабрики в тази крадлива държава ?! Мангалите вече чакат с каручките за скрап.

  2. Ще осветят района с вълшебни ламби.Ама китайски. След две минути восъкът им свършвал. И чао!

  3. Ех ако може нищо нищо да не се прави в България. Такъв кеф би било….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.