„Алкомет“ с първо място в категория „Растеж“ на пролетния бал на КРИБ

Председателят на надзорния съвет на "Алкомет" Фикрет Индже обяви, че ще продължи да инвестира

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) раздаде най-авторитетните за бизнеса годишни награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България“. Престижната церемония се състоя по време на Третия пролетен бал на Конфедерацията в зала „Джон Атанасов“ на Техпарк – София. Над 400 гости уважиха събитието на най-голямата работодателска организация у нас. Сред тях бяха премиерът Бойко Борисов, придружен от 16 свои министри, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, целият стопански и бизнес елит на страната, депутати.

В една от най-престижните категори „Растеж“, която отчита ръста на печалбата, инвестициите и работните места, с голямата награда беше отличена „Алкомет“ АД – Шумен. Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи наградата – грамота и плакет на Фикрет Индже, собственик и председател на Надзорния съвет на „Алкомет“. „Получаваме тази награда, заради добрия инвестиционен климат в България и заради това, ние ще продължаваме да инвестираме тук“, каза в краткото си слово Фикрет Индже. През 2016 г. „Алкомет“ беше класиран на второ място в същата категория.

Както „Труд“ писа, „Алкомет“ реализира инвестиционна програма 2016-2018 г. за 69 млн.лв. Тя обхваща трите производствени цеха на компанията – валцов, пресов и леярен, изгражда се и напълно нов цех. 400 души работят по реализацията й, а когато приключи, ще се осигурят 100 нови работни места. Общият обем на продукцията на „Алкомет“ ще нарасне с минимум 35% при запазване нивата на рентабилност.

Отличените работодатели
Отличените работодатели

Голямата награда в категория „Качество“ получи „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Премиерът Бойко Борисов връчи приза на Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на компанията за България.

В категория „Иновации“ призът връчи Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ и зам. председател на КРИБ, а голямата наградата получи Яник Мекушин, изпълнителен директор на „Балкам Груп“ ЕООД“.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи „Шнайдер Електрик България“ ЕООД. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на Йонуц Фаркаш, управител на компанията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.