"Алкомет" ще произвежда авточасти за немска компания

Шуменският "Алкомет" АД става производител и директен доставчик на специални части за електромобилите на немска автомобилна компания. Вече е подписан 10-годишен договор с популярната сред водачите марка, съобщи в сряда пред журналисти Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на шуменското дружество.

По договореност с компанията той се въздържа да спомене името на компанията. През летните месеци в Шумен ще бъдат произведени първите авточасти, до 2022 г. производството ще има масовост. "Алкомет" ще произвежда части, коио ще се влагат в батериите на автомобилите, в купето, както и около въздушните възглавници, уточни Индже.

Това ще става в специален отдел на завода. Още продължават строителните дейности на сградния фонд, но оборудването е закупено. Новото партньорство ще открие още 50 работни места за специалисти в "Алкомет", където сега работят 1100 души.

Пандемията не е довела до съкращения и до намаляване темповете на работа на дружеството, но Индже прогнозира, че имат очаквания за спад в търсенето в определени сфери.

Наложените ограничения с коронавируса са забавили с три месеца пускането в експлоатация на модерен студено-валцов стан в завода, но до ден немската група специалисти се връща отново. След като той заработи производството на алуминевия завод ще отбележи нов ръст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции