На 23 май 2019 да почерпят

Лидерът на Камарата на общините в британския парламент подаде оставка заради Брекзит

Златна гъска храни „еколозите“ Прибират милиони евро за опазването на „застрашения вид“

НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември

Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Влюбеният Висоцки написва песен за нея, която тя изпява за първи път в деня… на смъртта му

Има пет брака и всеки път в деня, когато се омъжва, умира комунистически диктатор

С последния си съпруг Максим Галкин имат близнаци, родени от сурогатна майка

Най-разпространеният слух за нея е, че истинското й име е Фаина Боруховна Певзнер

На 15 април Алла Пугачова стана на 70. Социалните мрежи в Русия прегряха от поздравителни постове на почти всички знаметости в страната. Самата Алла, която от 10 години не беше изнасяла концерт, направи грандиозно шоу в голямата и импозантна Кремълска зала. Певица, актриса, композитор, радио и телеводеща тя е обявена за ”Жива Легенда” в Русия. ”Милион алых роз”, ”Арлекино”, ”Старинные часы”, ”Все могут короли”, ”Айсберг”, ”Надо же” – това са само няколко от песните й, превърнали се във визитна картичка. Изключителната й кариера започва от нашата страна, където през 1975 г. тя печели ”Златният Орфей”.

Тя е родена по времето на Сталин, израснала е при Хрушчов, качва се за пръв път на сцената при Брежнев, а после първият президент на Русия Борис Елцин й присъжда най-голямата държавна награда – орден ”За заслуги пред Отечеството“, не пропускайки да отбележи, че и той, както всички други, живее в епохата на Пугачова. В тази епоха живеят и родените на територията на бившия Съветски съюз. Без значение дали сега са на 5, 25, 50 или 60 години. Без значение дали мразят или обичат Русия. Без значение в коя бивша съветска република са корените им, всички те по някакъв начин обичат Алла и песните й са белязали голяма част от живота им. От четири и половина десетилетия няма по-голяма звезда от нея, а самата Примадона, както е наречена тя в родината си, продължава да вълнува зрителите. Зад бляскавата й кариера се крият невидими за света сълзи. Полети, триумфи и награди, но и провали, падения, досадни грешки, непростими сривове. Целият й живот е изтъкан от страст, а любовта е онази сила, която я държи в напрежение и която й дава сила да живее.

Никой не знае дали животът на Алла Пугачова нямаше да се развие по съвсем друг начин, ако Съдбата не бе решила да се намеси изненадващо през 1975-а година. Тогава младата и все още не много популярна в Съветския съюз певица неочаквано разбира, че ще трябва да участва в популярния и престижен международен конкурс ”Златният Орфей”. За фестивала в България се готви друг изпълнител – мъж, но за щастие на Алла той се оказва …гей. В тези години за съветската естрада това е доста странно и неприемливо, и ръководството бързо заменя изпълнителя с Алла, която трябва да изпее ”Арлекино” – хитова песен на много обичания в СССР български изпълнител Емил Димитров. Публиката в Слънчев бряг я посреща доста хладно и никой не очаква фурора след изпълнението й. В журито на конкурса е и Емил Димитров. Вечерта, в която Алла трябва да се представи, му се налага да отиде до София. Синът му е вдигнал много висока температура. Затова той гледа състезателната вечер по телевизията. След изпълнението на Алла Пугачова Емил направо онемява от перфектната интерпретация. Сутринта хваща първия самолет за Бургас, застава пред хотелската й стая в Слънчев бряг, в ръцете си държи огромен букет рози, а в очите му блестят сълзи. На въпроса кой сте вие, отговорът е: ”Аз съм Арлекино”, казва Емил Димитров и подава цветята.

За първи път Златният Орфей е даден на рускиня, която буквално преражда ”Арлекино”. Двамата изпълнители стават близки приятели, а Пугачова започва да нарича Емил – ”Мой Арлекино”.

Когато преди години българинът пее в Москва, тя неочаквано изскача зад гърба му и също се включва в концерта. По-късно Емил разбира, че Пугачова е избягала от болница само за да присъства на шоуто му.

Пристигнала в залата с нахлузени на босо обувки. По време на прощалния й концерт в София на 22 октомври 2004 г. – част от голямото й турне, звездата на руската естрада за пореден път показва уважението си пред Емил Димитров, като пада на колене пред него в препълнената зала. Това става на концерта в НДК, когато Емил е качен на сцената на инвалидна количка.

„Арлекино за мен е събитие. Съдбоносна песен. Емил Димитров е записан със златни букви в книгата на моя живот. Задължена съм на Емил и като към композитор… Винаги ще обичам България, тя е страната, която ме направи богиня.”

След завръщането си в родината, тя буквално е залята от народната любов. Алла постепенно се превръща в най-коментираната и обсъждана певица, валят предложения за концерти отвсякъде – от Прибалтика до Урал и Сибир. Ето как България променя живота й.

Днес – 44 години след участието й в конкурса в Слънчев бряг, Пугачова продължава да е на върха и да бъде звезда номер 1 в Русия. Тя е остроумна, оригинална и със сложен характер. Наричат я скандална, екстравагантна, своенравна… Знаят я всички – от най-малките, които крещят силно името й, докато майките им готвят в кухнята, а Тя се появява по телевизора. До най-големите, за които песните на Алла са техния живот. За нея има толкова митове и легенди, колкото няма за нито една друга руска знаменитост. Много от тях са истински, много от тях са и абсолютна измислица. Десетки любовни истории, пет официални брака, дълги години борба с килограмите – и всичко това подчинено на една толкова простичка цел – да бъде щастлива.

Макар биографията й да е общодостъпна, неизвестностите и слуховете за нея започват още от рождената дата и името й. Най-разпространеният слух е, че истинското име на звездата е Фаина Боруховна Певзнер, а руското й трябвало само за кариерата. Някои нейни биографи твърдят, че Алла може би е родена още през 1943 г., когато майка й Зинаида Архиповна Одегова има роман с цирковия актьор Йосиф Бендицкий, с когото гастролират заедно по фронта с бригада артисти. Според официалната версия Алла е родена на 15 април 1949 г. в Москва. От появата й на сцената започна и нейната първа и най-сложна роля в живота – да изглежда щастлива. И богата. Най-коментираната част от живота й винаги са били мъжете.

Пугачова има толкова много романи, че трудно могат да се съберат в една книга. Официалните се знаят – пет, но неофициалните са много. А между тях куп известни личности. Приписват й и любовна история с Владимир Висоцки малко преди да се появи в живота му френската киноактриса Марина Влади. С барда я запознава през 1966-а комсомолският секретар на отряда на космонавтите Герман Соловьов. Двамата без малко да се оженят, но съдбата решава друго – разделят се. Мълвата говори, че именно Висоцки е причината за неосъществената сватба на Алла с космонавта. Артистът се влюбва до полуда в рижия тайфун с бездънни синьозелени очи. Алла обаче не може да се примири, че ще трябва да дели актьора с други съперници. По-късно бардът написва за нея песента ”Я несла свою беду”, но така и не успява да я чуе в изпълнение на Алла: в същата вечер, когато трябвало да я изпее за пръв път на концерт, поетът Висоцки умира.

Първият официален съпруг на руската прима е литовецът Миколас Орбакас, с когото сключват брак през септември 1969 г. И както се случва не веднъж в живота на Алла, срещата с него предсказва нейна приятелка поетеса. ”Първият мъж, когото срещнеш в Цирковото училище, ще ти стане съпруг.” Така и става. Съдбата им се решава за 7 секунди, в които те се гледат и между тях минава искрата. От любовта им се ражда дъщерята Кристина. Днес Кристина Орбакайте е една от най-известните певици в Русия.

Втори официален съпруг на звездата е известният режисьор и продуцент Александър Стефанович, той измисля образа й: скандалност, изповедни песни на тема самота и любов без отговор. Бракът им обаче се разпада през 1980-а. Успешният творчески живот на Алла тече на фона на скандали, смени на мъже и фаворити. Междувременно тя минава под венчило трети път (1985 г.). Този път с директора на ”Росконцерт” Евгений Болдин, а някои веднага заподозират сметката в този брак. Толкова са отдадени на кариерата си, на концертите, които следват един след друг, че дори не ги интересува детето, което Алла носи – певицата прави аборт, а Болдин не я спира.

Съпругът й е ръководител на нейния ”Театър на песента”. Само година след сватбата им обаче Болдин се превръща в неконтролируем донжуан, вкарвал в леглото си дори младички фенки на Алла, които денонощно обсаждат дома й. След като веднъж заварва неверника с две момичета в собственото си легло, примадоната слага край на връзката. Развеждат се през 1993-а, малко преди сватбата й с Филип Киркоров – съпруг номер 4. С красавеца с български корени Алла се запознава на новогодишно тържество в Кремъл – той е на 9, а тя е звезда и му дава автограф. Минават години и Киркоров превзема сърцето на примата с букет жълти рози през 1993-а. На следващия й рожден ден те са вече съпруг и съпруга, влюбени до уши, въпреки че женихът е с 18 години по-млад.

Въпреки всичко, което прави, чувствата между тях се променят. Алла откровено заявява, че повече трудно може да изтърпи този нарцис, влюбен в себе си. Докато младият Филип влиза в театъра на живота, ранимата Алла иска да се посвети на семейството, и за да може да осъществи желанието си, се отказва да пее.

Следващият й мъж най-после й дава онова, което е търсила от малка. Цял живот тя мечтае за спокойствие и истинско семейство – любим мъж и детски смях. И всичко става възможно след като среща Максим Галкин. По ирония на съдбата точно Филип запознава Алла с последния й любим, имитаторът комик и тв водещ. Той вече е заел мястото на Киркоров в дома на Пугачова, примата изглежда влюбена, драстично вталена, с годежен пръстен на ръката. ”Щастлива съм, какво значение имат 27 години разлика за истинската любов”, обявява в интервю вечната Алла.

Когато Алла вижда за първи път Максим, веднага си помисля за него: ”Това е Хари Потър”. Между другото Максим също има българска история. Неговата майка Наталия е живяла две години в нашата страна. Точно след Втората световна война тя и родителите й са приютени в дома на фабрикант от Сливен.

Алла и Галкин са заедно от 2001 г. С времето тези отношения се задълбочили и стигнали до сватбата. Казват, че на сватбата им през 2011 г. имало повече журналисти отколкото на важно политическо събитие. След като се женят, Алла отива да живее в замъка на мъжа си в селцето Грязь като истинска негова стопанка. На Галкин му се налага малко да прекрои своя дворец специално заради Алла Борисовна. Шест години след като подписват в гражданското, двамата закрепиха съюза си и с църковен брак.

Алла Пугачова винаги е мечтала за голямо семейство и много деца. Щастието й обаче се усмихва преди няколко години. Двамата с Максим се решават на радикална стъпка. През 2013 година сурогатна майка ражда техните близнаци Лиза и Гари. Двете деца вече са на 6 и са пълни копия на родителите си – малката Лиза прилича на Алла, а Гари – на Максим.

Между другото има една ужасна мистерия, който белязва всяка една от петте й сватби. В същия ден, в който тя подписва с поредния си съпруг, умира известен комунистически лидер със статут на диктатор. Виетнамецът Хо Ши Мин, китаецът Мао Дзедун, съветският Константин Черненко, както и севернокорейските диктатори Ким Ир Сен и Ким Чен Ир си отиват от този свят в ден, в който Алла се жени.
Днес Пугачова продължава да е звезда номер 1 на Русия. Продажбите на албумите й отдавна са надхвърлили 250 милиона копия. Триумфалният успех съпътства Алла Пугачова навсякъде – в Русия, САЩ, Франция, Германия, България, Финландия, Япония, Индия, Италия, Израел…

Днес тя казва: ”Благодаря ти, Господи, за интересния живот”.

Да, какъв живот, Алла… Живот като на кино.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. АЛА ПУГАЧОВА Е ВЕЛИКА

  МЕЧТАЕ ЭА МЪЖЕ

  ДА НЕ СА ГОВНА

  ПОД ДЪЖДОВЕ

  ПРИКАЭКАТА, УВИ

  МАЙ ПРИКЛЮЧИ

  ТЪЖН ИЛИ НЕ…

  СЛЪНЦЕТО ИЭГРЯВА

  СЛЕД БУРНИ ДЪЖДОВЕ

  УРААА

  животът

  продължавааа

  1. Продължава, я! Ти гледай да не се омъжи за шести път, че за някой от любимците ти може и да не продължи…

 2. АЛА ПУГАЧОВА Е ВЕЛИКА

  МЕЧТАЕ ЭА МЪЖЕ

  ДА НЕ СА ГОВНА

  ПОД ДЪЖДОВЕ

  ПРИКАЭКАТА, УВИ

  МАЙ ПРИКЛЮЧИ

  ТЪЖНO ИЛИ НЕ…

  СЛЪНЦЕТО ИЭГРЯВА

  СЛЕД БУРНИ ДЪЖДОВЕ

  УРААА

  животът

  продължавааа

 3. Ирония на съдбата. Изместила един, щото бил гей и станала известна с песента на друг гей. И после се ожени за нещо такова , дето също сега е мега звезда в крепителката на православните ценности и има нещо общо с България. И ние сме дали нещо на света. Нищо, че не пасва много в концепциите на пАтреотите, те не се отказват от тоя „вклад“.

  1. Вече гледах по ytube, как западния свят ни отразява българите. Само негативно, като най-грозните и прости хора на света. Има само една държава на света, която ни уважава и цени и това е Русия. Жалко е че има продажни мръсници, като теб, които не го оценят.

 4. На 4 март 2010 година паднала на колене пред знаменития ни певец, автор на „Арлекино“ Емил Димитров, а той завалията е поел към Небето 5 години по-рано!? Странни шеги си прави с нас съдбата ! Иначе, ако оставим техническите грешки в писаницата, както и жълтите истории в живота на Пугачова, факт неоспорим е, че „Златния Орфей“ е бил фестивал с огромен авторитет в музикалния свят и прелюдия към славата. Спомени, спомени… Както беше написал големия Радой Ралин : “ Миналото не се връща, само се преглъща „…

  1. Това щеше да е така, ако света се изчерпаше със СИВ. Идваше по някой западен, когото можеха да намерят валута, колкто да спасят статута на международен. Иначе си беше провинциален фествал на соц. страни. Дори на 150 км на запад от София никой нехаеше за Златния орфей. Затова пък у нас имаше среди и територии, където сръбският фолк бе по-популярен от Златния орфей. Лошо няма, но не подменяй понятията и не конструирай легенди

 5. Предаввнето Пусть Говорят посветено на юбилея на Алла започна с думата България и благодарост към България и Златния Орфей. Киркоров започна така обръщанието си към Алла. В друго предаване по случай рождения ден на Алла България отново беше спомената с любов и признателност , а ние тук плюем по Русия , пляскаме на Сорос. Гледайте Первий канал и ще видите , че всички предавания са насочени към връщане на изконните ценности , връщане на морала , осъждане на покварата и почти всеки ден някой голям артист с любов и усмивка споменава България. Големи са , а ние сме прост и дребен народ !

 6. НАСЛАЖДАВАЙ СЕ В МАСКВА

  ЧЕРВЕНИ РОЭИ ЭА МИЛИОНИ

  И ПЪТУВАЙ ШАСТЛИВ ВЪВ ВЕЧНОСТА

  УРААА

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.