Алфред Дракслер, в. "Билд": Сбогом, Футбол! Беше толкова прекрасно с теб

Алфред Дракслер, един от най-авторитетните автори на германския вестник "Билд", написа коментар за създаването на Суперлигата. Ето и неговото мнение:

Сбогом, Футбол! Беше толкова прекрасно с теб! Но достатъчно значи достатъчно!
През целия си живот съм обичал този прекрасен спорт. Но ще спра да се интересувам от футбол, ако това е истина. Ако неколцина лакомници изпълнят идеята си. От години се говори за Суперлига, но тя вече идва. При това възможно най бързо. Това ще е циничният край на спорта, солидарността и феърплея.
Това не е Суперлига! Това е лайняна лига! Майната им на националните първенства. Първият отбор играе в Суперлигата, вторият - в шампионата. Как ще функционира това? Тук не говорим за спортно съперничество, а за приходи от милиарди. Например постоянният участник в Шампионската лига "Шалке" изпада от Бундеслигата, но с уайлдкард е в Суперлигата? Има само едно определение за това - перверзия! Това е предателство към футбола! Предателство към нашата любов.
Благодарен съм, че "Байерн" и "Борусия" (Дортмунд) не искат да участват. И дано така остане. Най-точните думи са на английската легенда Гари Невил: "Със сълзи на очите пеете "You'll never walk alone" (б.а. -  "Никога няма да сте сами"). Но сега ще марширувате съвсем сами. Срам!"
Достатъчно значи достатъчно! Това изречение е последният протест на УЕФА срещу Суперлигата. Нейните господари да се хванат за носа. Те говорят за спорт а мислят за пари. Ако тази Суперлига наистина дойде, аз напускам! А с мен вероятно и милиони фенове! Достатъчно значи достатъчно!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт