Ал-Кайда се подигра с Ислямска държава (ВИДЕО)

Терористичната групировка публикува забавен видео гаф на ИДИЛ

Терористичната групировка Ал-Кайда разпространи видео с гаф при заснемането на пропаганден материал на съперническата групировка Ислямска държава (ИДИЛ), пише The Telegraph.

Видеото, разпространено от Ал Кайда в арабските медии,показва коленичил член на ИДИЛ, който се опитва да поднови клетвата си за вярност на лидера на терористичната групировка Абу Бакр ал Багдади, но многократно е прекъсван от чуруликаща птица на дървото над него.

Боецът се разсейва от птицата, което го кара да забрави думите от клетвата, при което той вади листче от джоба си, а негов съмишленик може да бъде чут как го окуражава и успокоява.

Не е ясно как Ал-Кайда се е сдобила с видеото, но то вероятно е разпространено от дезертьор на Ислямска Държава, или е иззето от тяхна унищожена база.

Елизабет Кендъл, експерт от Оксфордския университет за Близкия Изток, сподели видеото в „Туитър“ и също не пропусна да се подиграе на радикалната групировка. „Героичната птица безмилостно заглушава опита на ислямиста да поднови верността си към халифа“, пише тя.

Коментари

Задължително поле