Американец учи български заради Гери-Никол

20-годишният студент по маркетинг Хосе останал толкова впечатлен от арендби сензацията и родния език, че дори си направи екскурзия до страната ни

Американец от мексикански произход започна да учи български език, след като слушал песен на Гери-Никол. 20-годишният студент Хосе се влюбил в нашата арендби сензация още първия път, в който чул хита й от 2016 г. I’m The Queen, разказа той пред „Труд”. Младежът останал толкова впечатлен от проекта на 18-годишната варненка и от родния ни език, че в началото на май решава да посети страната ни за няколко дни.

Двамата студенти следват маркетинг в университета „Гринуич” в Лондон, където феновете на Гери-Никол и българските хитове са стотици. Всъщност песента на родния ни талант I’m The Queen звучи на всяко събиране, на което присъстват Янина, Хосе или някой от техните приятели.

По време на посещението си у нас 20-годишният американец остана възхитен и от българската култура. Той прекара 4 дни в София, където разгледа почти всички музеи, културни забележителности и разбира се, нощните клубове. За краткия си престой в България Хосе успява да отиде на участие на живо на Камелия, Преслава и Дара. Тогава той за първи път слуша песни на тези изпълнители, но признава, че също много му харесват. От тях остава най-впечатлен от Дара, особено от нейните танци. След това участие той научава дебютното й парче „К‘во не чу” и не престава да го пуска на приятелите си заедно с всичките хитове на Гери-Никол.

Освен столицата чуждестранният студент посети и Пловдив, където най-голямо впечатление му направила интересната архитектура на града.

„Труд” се свърза с Гери-Никол по повод решението на Хосе да научи български, за да разбере творчеството й.

„Чувствам се изключително горда, че има хора, които до такава степен ме харесват, че започват да учат български, за да разберат какво пея. Този факт още повече ме мотивира да правя това, което обичам, а именно много нови музикални проекти и да се развивам като артист. Горда съм от тази история и че на крехката възраст, на която съм, имам възможност да се срещам с такъв тип хора. За мен най-странното е, че хората в чужбина нямат толкова предразсъдъци и злоба към мен, за разлика от тези у нас, където хейтът е движещо звено. Мен обаче това не ме притеснява, тъй като знам, че има хора, които оценяват моето творчество. Никога не ми е било цел да бъда харесвана от всички. Който иска да ме гледа и да слуша музиката ми, го прави, който не иска - не го прави”, заяви младата изпълнителка.

 

След "Готина и луда"

Лолитката пуска ново парче в началото на лятото

Проектът е с участието на друг известен наш артист

Гери-Никол разказа специално за „Труд” детайли за новото си парче, което се очаква да се появи в началото на лятото.

„Новата ми песен можете да очаквате в началото на лятото и мога да издам, че няма да съм сама. В нея ще има фийчъринг с един изключително популярен български артист. Досега не съм имала музикален проект с него. Скоро започваме снимки по клипа и нямам търпение всичко да е готово, за да го пусна официално. Парчето има доста специфики от моя стил, но има и елементи от неговия, затова се получава много интересно. Със сигурност обаче е по-различно от това, което аз съм правила до този момент”, заяви изпълнителката на „Готина и луда”.

Гласовитата певица разказа и за участието си в Лондон, което се състоя в началото на май.

„На участието ми в Лондон, освен да пея, си позволих и много да говоря, защото хората там ми донесоха много хубава емоция. Имаше доста чужденци сред публиката, което ме учуди, но заедно с тях бяха и много мои приятели българи, които живеят на Острова. Изключително много ми хареса участието там и даже след като изпълних целия си репертоар, произнесох нещо като заключителна реч, защото публиката ме накара да се чувствам невероятно”, сподели Гери-Никол.

 

Дара пред „Труд“:

Това е голямо признание

„За мен и за Гери това е голямо признание, защото сме вдъхновили един човек да обикне българската култура, която смятам, че много хора по света биха обикнали, ако се запознаят с нея. Радвам се, че Хосе е оценил толкова високо нашето творчество. Това е една позитивна история, която се е превърнала в нещо още по-голямо - в това един човек да хареса България и да започне да учи нашия език. Това е голямо признание за нас като артисти”.

Според хитовата изпълнителка България е адски богата на таланти и нашата страна прави една от най-новаторските музики в цяла Европа. Дара е категорична, че тук имаме много добри музиканти и хора на изкуството.

 

Коментари

Задължително поле