Американска отнесе 500 долара глоба заради недекларирана ябълка

Млада жена беше глобена с 500 долара за недекларирана ябълка, която получила на борда на самолета на път за САЩ.

Кристъл Тадлок била повече от щастлива. Тъкмо се връщала от екскурзия в Париж, която била спечелила. На прибиране в Съединените щати обаче, късметът й изневерил - при случайна проверка на летището e уведомена, че е глобена с няколкостотин долара. Причината - не била декларирала ябълка, която получила на борда на самолета и я внесла на територията на страната, информира БНТ.

"Абсурдно е да третираш един човек като престъпник, заради плод. Човекът от митницата ме попита дали пътуването ми до Франция е било скъпо и му отговорих "да". Не разбрах защо ми зададе такъв въпрос, а той просто каза "е, сега ще стане още по-скъпо, след като Ви глобя с 500 долара", разказa Кристал Тадлок.

Ябълката на раздора получила от стюардеса на борда. Предстоял й още един полет до дома и решила да я запази за него. Дори не я извадила от плика, върху който по ирония на съдбата пише "насладете се".

"Разбирам какъв е законът и изискването да не се внасят съмнителни хранителни продукти, които могат да са заразени с бактерии. Но това е ябълка, при това дадена ми от американска авиолиния", коментира жената.

Освен обвинението в контрабанда, жената е лишена и от досегашните си привилегии на редовен пътни, които й позволявали да преминава през летищните проверки по-бързо. А от авиокомпанията пък заявили, че предоставяните от тях храни са само за консумация на борда и не могат да съдействат на своята пътничка, за сполетелите я неволи.

Коментари

Задължително поле