Американският вицепрезидент Джо Байдън призова Петро Порошенко да избягва напрежението с Русия

Американският вицепрезидент Джоузеф Байдън призова в телефонен разговор украинския президент Петро Порошенко да даде своя принос, за да избегне ескалацията на напрежението с Русия. Байдън отбелязва, че САЩ са призовали и руската страна да стори същото.

Президентът Петро Порошенко е подчертал, че Украйна се стреми да избегне повишаването на напрежението във връзка с „безоснователните обвинения на Москва“, съобщават от пресслужбата на украинския държавен глава в събота, предаде Regnum.

Обсъждайки положението в Крим, двамата политици „потвърдиха своята решителна подкрепа за използването на политически и дипломатически средства за възстановяване суверенитета и териториалната цялост на Украйна, по-специално по пътя на пълното реализиране на Минските споразумения“, а също така и продължаването на диалога в „нормандския формат“.

Тези дни Русия съобщи, че е предотвратила диверсии и терористични актове на украинските спецслужби в Крим. Задържана бе група диверсанти, а при престрелката с нея загинаха двама руски войници. Руският президент Владимир Путин окачестви като глупав и престъпен опита на Украйна в Крим, който е целял да се отвлече вниманието от вътрешните проблеми и грабежа над народа извършван от властите в Киев, предаде БГНЕС.

 

Коментари

Задължително поле