Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

Американски военни и техника пристигнаха в “Ново село”, руска тричленка инспектира авиобаза Крумово

Две прессъобщения в рамките на 13 мин. изпрати Министерство на отбраната.

В първото се съобщава за пристигането в България на военна техника и военни от САЩ.

15 бронирани машини „Брадли“ и друга бойна и спомагателна техника беше транспортирана днес, 20 февруари, на Учебен полигон „Ново село“. Това е част от оборудването на ротата в състав до 120 военнослужещи от 3-та бронирана бригада от 4-та пехотна дивизия на Сухопътните войски на САЩ, които пристигнаха на територията на съвместното съоръжение през изминалата седмица, съобщават от пресцентъра на МО.

Предислоцирането на американските военнослужещи е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative – ERI) и е част от операция „Атлантическа решимост“ на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

„България е част от колективната система за отбрана и за нас е важно да домакинстваме инициативи в интерес на сигурността“, каза пред представители на медиите полковник Йордан Йорданов, заместник-директор на дирекция „Съвместни съоръжения и координационни дейности“ в Министерството на отбраната. Той уточни, че бойната и спомагателна техника, както и военнослужещите от американското военно формирование, ще бъдат ротирани и ще участват заедно с български формирования в тренировки и учения.

„Съвместната подготовка е израз на ангажимента на САЩ към съюзниците от НАТО и допринася за постигането на съвместимост с техните армии. Работили сме в Ирак и Афганистан, а сега допринасяме за укрепването на сигурността в Европа“, заяви командирът на Първи батальон от 3-та бронирана бригада подполковник Джейсън Сабът. Той уточни, че новопристигналата рота ще присъства на полигон „Ново село“ в продължение на девет месеца, като след това ще бъде ротирана от подразделение с приблизително същия брой личен състав и техника.

Най-мащабното учение, в което ще се включи американското формирование, е „Saber Guardian 17“, което ще се проведе през юли под ръководството на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа. В него ще се включат близо 40 000 военнослужещи от 21 страни-членки и партньори на НАТО. Българската армия ще участва с до 4000 военнослужещи.

„Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво“, обобщи полковник Йорданов в заключение.

В прессъобщение на МО информира за тридневно посещение в България на инспектираща група от Русия.

Инспектираща група от Руската федерация е на тридневно посещение в България, в изпълнение на изискванията на Виенския документ – 2011.

Тричленната група ще проведе инспекция на военните дейности в 24-а авиобаза Крумово като ще бъде съпровождана от офицери от дирекция „Стратегическо планиране“ към Министерството на отбраната.

Виенският документ е първото международно споразумение, което установява система от мерки за укрепване на доверието и сигурността във военната област.

Те целят повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности, извършвани на територията, заобикалящите морски зони и въздушното пространство на всички европейски държави (за Русия от западната граница до Урал) и страните-членки на ОССЕ от Централна Азия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. А питахте ли Собственика на България – Българския Народ дали иска в дома си представителите на войната – най-ужасяващото човешко ”събитие”? И това ли ни донесе ”демохрацията”след 89 г? Война, смърт, престъпления, невероятна мизерия, клошари, липса на човешко достойнство/морал, дрога, огромно социално неравенство, разбиване на човека и обществото ни като цяло? Нека разни политиханци та прзиденти ни отговорят, а и на милионите Българи, които не искат да живеят в подобна смрад. 5% от подобието на българи, лентяи, крадци, политиханци срещу 95% честно и работещо, но подчинено, мнозинство:( И до кога така? Който е посегнал на земята на древна България добро не е видял…знаят ли това престъпниците-мръсници, които допускат машината на зловещата война в България?

  1. Теб ли лично да питат бе, мърльо? Идват по договорености които са подписани от българско правителство, избрано от българския народ. Това че на червени гниди като теб които само плюят без дори да живеят в България, не им харесва си е твой проблем. Ходи да лапаш п*шки в Азия малпумник прост.

   1. ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ЕВРОГЕЙ-ХА-МЕРИКАН-КРАВАРСКИ ТЪПУНГЕР И ЩИБАН РУСОФОБСКИ ГЪЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

 2. янките да отиват в софия в тех парка, да пазят олигoфрена дето ги повика да не избяга….

 3. Ти действително си тъпунгер и страхливец,не смеш да пишеш с името си.Това правителство на мутрите е избрано от около 2 милиона а избирателите са 6,5милиона тъпанар.Тези умиротворители опазиха Либия,Ирак,Авганистан,Сирия ,сега ще пазят нас.Ако незнаеш тъпанар в България никога не е имало ртуски войски,но ти си зает с простотии за да мислиш и четеш.

  1. Стефчооо, клесунгер недоклатен, ти да не мислиш че някой ти вярва че се казваш така бе ибрик?
   Това с опорните точки си го ланкай на баба ти кУрнелия. То ясно че пак ГЕРБ ще спечелят и Вий комунетата пак ще гледате като наср*ни. 😉

 4. А,,,, питахте ли ни, Кааак жвяхме 45 гоодионии?? ..или с оопитвате да се измъъъкнете,, през задният вхооод..!!!???

Отговорете