Ангелкова: Приходите от туризъм само за юни и юли месец са 1.2 млрд евро, което е ръст от около 8.1% спрямо миналата година

Приходите от туризъм само за юни и юли месец са 1.2 млрд евро, което е ръст от около 8.1% спрямо миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след работна среща с представители на туристическия бранш, професионални сдружения, експерти, на която бяха обобщени резултатите от изминалия летен сезон и беше обсъдена подготовката за лято 2019 г.

„За първите 3 месеца от активния летен сезон имаме над 4 480 000 чуждестранни туристи, което е ръст от около 3.6%. Очакваме данните за месец септември, за можем да финализираме и отчета по отношение на активния летен туристически сезон“, уточни тя.

По думите й това, което се забелязва по отношение на пазарите, които ни посещават, Румъния е на първо място това лято, последвана от Германия, после Гърция и след това Русия и Турция. „Имаме големи ръстове по отношение на Чехия, Полша, Израел. Имаме нови пазари за лятото като САЩ, Норвегия, Испания. По отношение на лятото имаме над 30 000 туристи от Испания. Успяваме и това лято да се позиционираме като една успешна и устойчива туристическа дестинация“, обясни тя.

Коментари

Задължително поле