Ангел Джамбазки: Дарявайте за ремонта на "Шипка", французите ще оправят "Нотр Дам"

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки призова българите да подкрепят с дарения всеки от нас – катедралата "Нотр Дам" или пък Паметника на Свободата на връх Шипка. В момента за монумента са нужни средства за ремонт.

Джамбазки апелира от нуждата да подкрепим българската кауза и да дарим пари за ремонта на "Шипка".

Ето какво написа българският евродепутат в социалната мрежа:

"Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение. Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са. Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си.

В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее. Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България