Ангел Джамбазки: Дарявайте за ремонта на "Шипка", французите ще оправят "Нотр Дам"

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки призова българите да подкрепят с дарения всеки от нас – катедралата "Нотр Дам" или пък Паметника на Свободата на връх Шипка. В момента за монумента са нужни средства за ремонт.

Джамбазки апелира от нуждата да подкрепим българската кауза и да дарим пари за ремонта на "Шипка".

Ето какво написа българският евродепутат в социалната мрежа:

"Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение. Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са. Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си.

В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее. Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата".

Коментари

Задължително поле