Ангел Найденов беше награден за заслуги към отбраната на страната

Ангел Найденов, министър на отбраната в периода 29 май 2013 г. – 6 август 2014 г., получи наградния знак „За принос към Министерството на отбраната“. Той бе награден от министъра на отбраната Красимир Каракачанов за заслуги към отбраната на страната и по повод неговия 60-годишен юбилей.

Като офицер от запаса, той получи и предметна награда 7.62 мм карабина образец 1938 г. от началника на отбраната генерал Андрей Боцев, съобщиха от МО. Тя се връчва за значим принос в изграждането и развитието на Въоръжените сили на Република България.

„Ангел Найденов има своите заслуги към Българската армия и отбраната на България, още повече, че е бил и кадрови военен. Пожелавам му здраве и още много успехи в темите, на които е посветил живота си, най-напред като образование, след това – в парламента и в министерството“ - това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов при награждаването на Ангел Найденов.

„От името на военното ръководство искам да благодаря на Ангел Найденов за съвместната работа и това, което постигнахме по негово време, и искам да го уверя, че продължаваме да вдигаме нивото и да се развиваме. Пожелавам му да продължава да работи все така устремно в насока - подобряване на условията в армията“ – каза в поздравлението си началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

„От всички тези години няма да забравя едно: хората, с които съм работил: и политици, но най-вече – хората, които са в армията. Огромната част от тях са прекрасни хора, за които думите Бог, чест, достойнство, патриотизъм са изпълнени със съдържание, и които положиха максимални усилия да ги превърнат в своя професионална и житейска максима“, това каза Ангел Найденов след награждаването. „Приемам тези отличия като знак на уважение в духа на най-добрите традиции на министерството и на армията. Но приемам отличията и като едно признание за отдаденост на една кауза, свързана със сигурността, отбраната, армията и хората в тях. Повече от 20 години от моята политическа и парламентарна дейност и кариера са свързани с тази сфера и не мога да бъда безразличен или равнодушен към онова, което се случва в тази област“ – посочи още Ангел Найденов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България