Англичани се бият със свои и наши в София, един почина в "Пирогов"

Феновете на Англия затвърдиха реномето си и в София като най-неукротимите в Европа. Запалянковци на „Трите лъва“ се биха помежду си, а след това и с българи, в навечерието на гостуването на България от квалификациите за Евро 2020. Ексцесиите в столицата започнаха 24 часа преди първия съдийски сигнал на националния стадион „Васил Левски“.

Центърът на София бе окупиран от полиция и жандармерия от първия ден на уикенда, но и това не предотврати инцидентите.

Най-сериозният имаше фатален край, след като британец почина в „Пирогов“. Запалянкото е бил приет в неадекватно състояние, а по непотвърдена информация става въпрос за употреба на алкохол и упойващи вещества.

„Тепърва ще се установява от аутопсията каква е причината за смъртта, рано е да се каже“ – коментираха лаконично от МВР. „Труд“ научи, че починалият е имал рана на главата. Преди да издъхне, на фена му прилошало и въпреки намесата на два екипа на „Спешна помощ“, той починал.

В нощта на неделя срещу понеделник други двама фенове на „Трите лъва“ са били бити в центъра на София. Мъж е пострадал на улица "Кърниградска" след атака от неизвестни. Той отказал медицинска помощ. При втория инцидент друг англичанин е нападнат и бит на кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I". Той е със счупена ръка, а новината бе отразена подобаващо на Острова, където следяха внимателно действията на своята агитка.

За капак фенове на големите съперници на Острова „Нюкасъл“ и „Съндърланд“ използваха момента, за да си спретнат меле помежду си. Двата отбора са прословути регионални врагове вече повече от век, а съперничеството им е прословуто.

Три дни по-рано, феновете на „Трите лъва“ се проявиха и в Прага. В чешката столица те влязоха в схватка с местните полицаи, в резултат на което десетки бяха арестувани.

Коментари

Задължително поле