Анджелина Джоли - В обувките на Примата

След двугодишно отсъствие от големия екран Анджелина Джоли прави своето завръщане в ролята на Мария Калас, в нов филм за легендарната оперна певица. Първите кадри на холивудската актриса в ролята на Калас предизвикаха разгорещени спорове сред критиката и публиката дали Джоли е подходяща за ролята. Предположенията са в двете крайности - между това, че Джоли ще заслужи “Оскар”, до очакван пълен провал, който ще дръпне кариерата є надолу.

Лентата носи заглавието “Мария” и ще разкаже живота на легендарната, знакова и противоречива певица. В официалното описание на продукцията се казва още, че “Мария” стъпва върху действителни събития и разказва бурната, прекрасна и трагична история на най-великата оперна певица в света, преосмислена през последните дни от живота є през 70-те години в Париж. Изборът на режисьора Пабло Лараин беше посрещнат “на нож” от кинофеновете, защото мнозина не си представят как с външността си Джоли ще пресъздаде драмите от последните години от живота на Мария Калас. Снимките на биографичната продукция продължават и в момента и ще бъдат общо осем седмици. Освен в Париж екипът снима още в Гърция, Будапеща и Милано. Заедно с Анджелина Джоли във филма ще участват още Пиерфранческо Фавино, Алба Рорвахер, Валерия Голино и др.

Това е поредният биографичен филм, който чилийският режисьор Пабло Лараин реализира. Той стои зад продукции като “Спенсър”, посветен на лейди Даяна, и “Джаки”, разказващ за Жаклин Кенеди.

Костюмите, които носителката на “Оскар” за изпълнението си в “Луди години” ще облече на снимачната площадка са точни реплики, базирани на реалните тоалети, носени от легендарното сопрано. Сред тях ще бъдат включени автентични ретро кожени предмети от архивната колекция на италианската модна къща “Massimo Cantini Parrini”, за които са се консултирали с организацията за защита на правата на животните PETA, за да не използват нова кожа.

“Приемам много сериозно отговорността на този ангажимент, който не само пресъздава живота на Мария, но и представя нейното наследство. Обещавам, че ще дам всичко, на което съм способна, за да се справя успешно с това предизвикателство”, каза Джоли в свое скорошно интервю.

За последен път нейните почитатели я видяха в заглавието “Вечните” от 2021 година, зад което стои студио “Marvel”.
Анджелина Джоли вече четвърт век е сред най-големите звезди на планетата. Актрисата остава и в историята като един от най-големите секс символи на Холивуд за всички времена. Всъщност, средата, в която израства Анджелина предопределя всичко. Тя е родена на 4 юни 1975 г. Баща є е величественият с присъствието си актьор Джон Войт, който тези дни снима филм у нас (носител на Оскар за “Завръщане у дома”) и актрисата Марчелин Бертран. Кръстниците є също са актьори и то какви. Жаклин Бисе и Максимилиан Шел. Шел е швейцарски писател, актьор от австрийски произход. Печели Оскар за “Нюрнберския процес”, където играе адвокат на нацист, а другата му впечатляваща роля е на обергрупенфюрер от СС - Вилхелм Битрих, във филма на сър Ричард Атънбъро “Недостижимият мост”. И три пъти развеждан.

 Майката е родена в Канада в семейство на френски заселници. Щастлива е с Джон, докато не го хваща в изневяра. Драмата в семейството е огромна и децата - Анджелина и Джеймс не говорят с баща си години наред. Майка им Марчелин изпада в депресия и безпътица през първите години. Това носи на децата мрачен и беден живот.

Първите изпълнения на Джоли на театрална сцена са в школата на Лий Страсбърг в Лос Анджелис, където постъпва още като хлапе на 11 години.

Заради трудното детство бъдещата кралица на Холивуд се чувства аутсайдер. Тя изглежда зле - кльощава, с несъразмерни устни и огромни очи и най-вече заради секъндхенд дрехите, с които се облича. В интервютата си тя разказва, че е била много близко до самоубийство - депресията е била толкова обсебваща. Обстановката в гимназията, в която учат децата на едни от най-богатите калифорнийци, я депресира допълнително. По-късно Джоли признава, че се чувствала силно потисната и нещастна, смятала, че е безполезна и в резултат започва да се самонаранява с порязвания с нож. Бунтарката е изгонена от училище на 14 години, когато си боядисва косата в пурпурен цвят.

Пробивът в киното идва в края на ХХ век. Снима се в “Джия”, “Колекционерът”, “Луди години” и “Да изчезнеш за 60 секунди. Най-касовият филм обаче се оказва “Томб Райдър”, по едноименната компютърна игра.

 

Твърде красива и известна за ролята

Освен това Анджелина просто изглежда фантастично на тези снимки. Прилича ли точно на Мария Калас? Не. Анджелина Джоли е твърде известна и твърде красива, за да изглежда като някой друг освен себе си. Но Натали Портман не изглеждаше като Джаки Кенеди, а Кристен Стюарт не приличаше на принцеса Даяна, но въпреки това направиха най-важната си роля в кариерата си, изигравайки тези жени. И двете бяха номинирани за Оскар в тези роли. Какво пречи на Анджелина да направи същото?

Сара Марс, кинокритик и автор

 

Има излъчване на велика жена

Да имам шанса да съчетая двете си най-дълбоки и лични страсти, киното и операта, беше дългоочаквана мечта. Да направиш това с Анджелина, един изключително смел и любопитен артист, е очарователна възможност. Истински подарък. Тя е великолепна за тази роля, защото макар и много различна от Мария Калас, има излъчването и осанката на забележителна, велика жена. И двете са жени, които са оставили свой отпечатък в света на културата и изкуството.

Режисьорът Пабло Лараин

 

Не искам да съм като нея

Аз не искам да бъда като Анджелина Джоли. Не защото Анджелина не е най-талантливата, най-красивата, най-впечатляващата и обожавана личност в Холивуд. И не защото тя прави най-добрите неща за света. Просто не искам да бъда звезда по този начин. Покрай нея има твърде много сензации.

Кристен Стюарт, актриса

Бунтарка и в личния живот

Личният живот на Джоли надвишава интереса на публиката повече от всяко талантливо изпълнение на екрана. Бунтарката е такава и в личния си живот. Тя отрито демонстрира своята бисексуалност. Неколкократно е потвърждавала своята любовна връзка с Джени Шимицу, актриса от японско-американски произход, от времето, когато двете са били заедно в бандата Foxfire. Има три брака зад гърба си, най-известният е със суперзвездата Брад Пит, с когото се развеждат след 12 години брак през 2016 г. Дори и разведени, двамата продължават да са във водещите новини с всяка своя крачка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети