Анджелина Джоли - Пак е вещица

Анджелина Джоли нахлу в света на театъра и наградите „Тони“ с продуцирания от нея спектакъл „Аутсадерите“, спечелил статуетката за най-добър мюзикъл. Междувременно тя планира да се завърне в ролята на вещица в новото продължение на „Злодеида“, а все повече наблюдатели коментират, че тъкмо този персонаж най-плътно пасва на нейния характер в последните години. Тя беше секс-символ №1, но сега все повече оперира в публичното пространство като злокобна заклинателка, особено в своята мисия да унищожи бившия си съпруг Брад Пит.

Дълго време тя беше и нещо като холивудско-хуманитарната хипер знаменитост, но преди време реши да излезе от ролята на специален пратеник на ООН по въпросите на бежанците. Тя беше в този образ 20 години и нейното оттегляне повдигна колекция от въпроси. Спекулираше се, че е разочарована от огромните структурни проблеми на организацията и множеството скандали през годините. Друга причина може да е личният живот - в момента Джоли води свирепа съдебна битка с бившия си съпруг Брад Пит.

„Благодарни сме є за десетилетията служба, за нейната отдаденост и за това, което е направила за бежанците и хората, принудени да бягат. След дълго и успешно сътрудничество с Върховния комисариат на ООН за бежанците оценявам нейната готовност да промени мисията си и подкрепям нейното решение”, заяви тогава върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди.

Вероятно зад тези формалности се крият по-скандални причини за нейното скъсване с ООН, които скоро може да излязат на повърхността. Дотогава ще се следи и драмата с Брад Пит. Преди време стана ясно, че според подадени в съда документи тя обвинява актьора, че е нападнал нея и децата им под влиянието на алкохол по време на полет през 2016 година. Той отрича нейните твърдения и отделно съди бившата си съпруга, че нарочно е навредила на техния винен бизнес в Южна Франция, като е продала своя дял на съмнителен руски олигарх, който сега искал да го превземе. Съдебни документи показват, че според адвокатите на Брад Пит Джоли е искала да отмъсти на бившия си съпруг и е нарушила споразумението им никой от двамата да не продава своя дял във френската винарна без изричното съгласие на другия. Джоли била направила точно това, и то със знанието, че новият съсобственик ще иска да съсипе постигнатото от Пит, който бил вложил всичко от себе си да превърне шатото в мултимилионен бизнес.

Джоли продала своя дял на руския олигарх и алкохолен магнат Юрий Шефлер, без да казва на своя бивш съпруг. Сега Пит я съди и твърди, че с тази тайна сделка тя го е вкарала в нежелано партньорство с „непознат, който има отровни връзки и намерения”.

Брад Пит и Анджелина Джоли финализираха своя развод през 2019-а, след близо 12 години връзка, родила подигравателното определение „Бранджелина”. В последните две години стана ясно, че тяхното съжителство е било кошмар, а сега взаимните обвинения вещаят съдебна драма ала „Джони Деп-Амбър Хърд”.

Дъщерята на легендарния актьор Джон Войт Анджелина Джоли вече четвърт век е сред най-големите звезди на планетата. Актрисата остава и в историята като един от най-големите секс символи на Холивуд за всички времена. Тя се опита да си придаде политическа значимост с ангажимента към ООН и „серийното” осиновяване на деца от различни раси.

„Жертвах страшно много в името на моето семейство. Все още продължавам да се концентрирам върху тяхното психологическо изцеление. Някои се възползваха от моето мълчание и децата продължават да виждат лъжи за себе си в медиите, но аз им напомням, че само те знаят истината и че имат собствени глави на раменете си. Всъщност това са шест много смели, много силни млади хора. Всяко от децата намери семейство по свой начин. Важно е да говорим открито за всичко това. „Осиновяването” и „сиропиталището” са положителни думи в нашето семейство. Не мога да говоря за бременността с моите осиновени деца, но им разказвам много подробно и с любов за пътуването, което направих, за да ги намеря”, разказа Джоли преди време.

 

Какво ли е да си чак толкова известен?

Често си мисля какво ли е да си толкова популярна и обсъждана личност като Анджелина. Но истината е, че не мога да си го представя. Световната слава има нива и Джоли е на самия връх. Известно време тя беше буквално най-разпознаваемата жена на планетата. Всички искаха да приличат поне малко на нея. Тя беше еталон за красота. Все още е изключителна, но вече сякаш не е толкова в самия център на популярността. Но дори и тази слава е плашеща за мен.

Кристен Стюарт, актриса

 

Жалко е тя да бъде идеал за морал

Намирам за особено депресиращо иэ жалко как съвременната либерална култура издига холивудските знаменитости до идеали за морал и ценности. Те са точно обратното. Те имат огромни проблеми и ги “продават” на публиката. Анджелина Джоли е част от това токсично явление. Почти ми е жал за Брад Пит. Кой знае през какъв ад е минал с такава доминираща жена, страдаща от божествен комплекс и желание за месианска роля в света.

Мот Уолш, автор и коментатор

 

Излъчва истинска сила

Изградихме особено силна връзка с нея. Мога да я питам за всичко. Да я гледам дори е вдъхновяващо за мен. Тя излъчва такава сила и убеденост на вярванията. Анджелина се бори за това, в което вярва и е готова да пази всеки близък до нея, независимо от цената.

Ел Фанинг, актриса

Засили модата на сочните джуки

Анджелина Джоли засили две моди сред дамите в последните години - плътни устни и много татуировки. Тя има около 20 изображения по тялото си и твърди, че не са случайно сложени, а носят множество послания. Милиони жени искаха да приличат на Джоли в апогея на нейната слава и много от тях се „обзаведоха” с по-сочни устни и повече мастило по кожата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети