Андрей Ковачев в Перник: Още много инвестиции ще има в България, нека не правим експерименти на изборите, за да не ги спрем

Гръбнакът на едно общество е икономиката. Ако нямаме конкурентоспособност и инвестиции, няма как с резолюция да се вдигнат доходите и да имаме социални придобивки. Това се случва само когато имаме растеж. Днес това е факт. В България има инвестиции. Само в последните няколко месеца се разкриха хиляди нови работни места. Още много инвестиции ще има в България, нека не правим експерименти на изборите, за да не ги спрем. Това заяви вторият в листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев по време на основното предизборно събитие в Перник.

Част от листата пред пернишката публика представи областният координатор на политическата сила в Перник д-р Вяра Церовска. На събитието присъстваха кандидатите за евродепутати Асим Адемов и Илия Лазаров, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, председателите на областната и общинската структури на СДС Юлиан Ситарски и д-р Адриан Симеонов, общинските ръководители на политическата сила в област Перник.

Андрей Ковачев беше категоричен, че Европейска и демократична България трябва да бъде защитена.

„Развитието на страната ни не трябва да бъде спирано. Не трябва да смятаме за даденост свободата и демокрацията. Демократичните завоевания много лесно могат да бъдат загубени и да се върнем назад, ако се подведем от заобикалящия ни популизъм и фалшиви новини и ако нямаме критично мислене. Ние сме призвани да представяме фактите такива, каквито са. А те са, че получаваме 4 пъти повече от Европейския съюз, отколкото това което внасяме като вноска. ЕС ни помага да наваксаме изоставането. Тръгнахме от много ниско. Убеден съм, че ще продължаваме да вървим в посоката, която започнахме. Най-важното е да върнем младите хора, които да търсят своето развитие, да създадат семейство тук“, подчерта на Андрей Ковачев и отново напомни, че е изключително важно показването на добавената стойност на членството на

България в ЕС, а именно това, което се е постигнало с евросредствата и какво ще се постигне занапред.

„Европа ни предоставя всички условия за един добър живот, за това да наваксаме изоставането, но да бъдем наистина равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени усилия“, отбеляза Андрей Ковачев.

„Важно е да се борим за европейските ценности, за демокрацията. Управлението на ГЕРБ е пример за толерантност, за равнопоставеност между общините, за подкрепа към всички български граждани и за отговорно отношение“, подчерта кандидатът за член на ЕП Асим Адемов. Той беше категоричен, че единствено правителството на Бойко Борисов е оценило важността на качественото образование като най-стабилната, най- сериозна инвестиция, която гарантира добавена стойност.

„Никога българското образование не е получавало толкова много средства, колкото при ГЕРБ. Увеличават се възнагражденията на учителите, модернизират се сгради, обновява се училищното оборудване, изграждат се спортни площадки и нови кабинети“, посочи Асим Адемов. Той изрази своята благодарност към партия ГЕРБ, която му е дала възможност да бъде част от най-силния и сплотен екип в Европейския парламент.

„Горд съм, защото представихме достойно България в ЕС. В нито едно заседание и с нито гласуване, не накарахме България да се срамува, бранейки българските интереси компетентно и без отстъпка от ползите за страната ни. Вярвам, че с постигнатите резултатите, имаме основание да застанем пред вас и да поискаме вашата подкрепа с номер 12 в бюлетината“, каза още Асим Адемов.

„Искам категорично да заявя от името на СДС, че ние взехме осъзнато решение да подкрепим политическа партия ГЕРБ, защото нямаме никакви различия по отношение на европейската и външната политика с правителството на г-н Борисов. Това правителство проведе едно изключително подготвено председателство, не само в организационно, а и политически. Постави една от ключовите теми за България в сферата на външната политика, а именно интеграцията на Западните Балкани. Това означава да няма граница след време и нашите сънародници, които живеят от другата страна на границата да имат възможността ежедневно да идват и да си отиват“ ,заяви кандидатът за евродепутат Илия Лазаров. Той подчерта, че европейският път е единственият възможен вариант за развитие на България, защото колкото пъти БСП идва на власт, винаги следва трагедия за страната ни.

По време на централното събитие в област Перник бяха представени реализираните проекти, благодарение на европейското финансиране. „Европейската солидарност ни даде правото и самочувствието да се чувстваме равни и да имаме възможността да се борим за това да имаме еднакви стандарти с държавите, които за нас бяха само една картинка. Правителството, начело с нашия премиер Бойко Борисов, утвърди авторитета на България и заговори за онова, което ние всички мечтаем – да бъдат с нас нашите съседни държави“, заяви областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска и отбеляза, че днес е времето, в което всеки един от нас да бъде категоричен и да си даде сметка колко важен е неговия глас.

„България трябва да каже категорично да на ГЕРБ и Европейската народна партия, тези които дадоха най-голямо самочувствие на България“, заключи председателят на ГЕРБ в Перник.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика