Андрей Новаков: На Европа й трябва фонд за малки проекти за развитие на селата

На Европа й трябва фонд за малки проекти, по който да могат да кандидатстват кметства, инициативни групи и неправителствени организации, за да се развиват селата. Това каза в Габрово кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков. Той подчерта, че Габрово е пример за това как един град може да се преобрази, благодарение на европейските средства – ремонтирани училища, детски градини, нови улици, кръгови кръстовища, паркове и детски площадки.

„Този шанс трябва да получат и селата“, каза още Новаков. Той се срещна с жителите на града на предизборна шатра на централната улица „Радецка“, заедно с областния координатор на ГЕРБ Цветомир Михов, кмета на Габрово Таня Христова, кметовете на Севлиево, Трявна и Дряново Иван Иванов, Дончо Захариев и Мирослав Семов, общинските ръководители на структурите на ГЕРБ, представители на ръководствата и общински съветници от ГЕРБ.

Областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов и кметът на Габрово Таня Христова благодариха на Андрей Новаков за всичко, което е направил за града през последните години. „Това, което Андрей Новаков направи за Габрово, човек прави само за родното си място, за дома си. Затова, дори да няма родствена връзка тук, много габровци вече го наричат „нашия депутат“, каза Цветомир Михов. Той припомни дарените от Андрей Новаков чисто нови легла за Родилно отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, дарените нови съоръжения за детската площадка в кв. „Недевци“, това, че близо 100 души от габровска област посетиха Европейския парламент по негова покана, както и отпечатването на книжка за популяризирането на Габрово като добро място за бизнес и включването на селата от област Габрово в създадената от него онлайн платформа „Selovoditel и популяризирането им в страната и в чужбина.

Посещението на Андрей Новаков в Габрово завърши с водосвет за здравето и благополучието на жителите на Габрово и страната.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле