Анна Кулинова - двойничката на Мерилин Монро

Като Мерилин Монро на един от календарите си.

„Първата ми целувка с мъж бе на снимачната площадка на „Дан Колов“

Запознава се с Доналд Тръмп, преди още той да стане президент

Снима се с Аштън Къчър в роля, писана за нея от режисьора на „Хубава жена“

 

Заради мен Бил Клинтън извика високо „I love Bulgaria!“ на коктейлно парти

„Брадли Купър е такъв сладур, заедно се снимахме в „Деня на Свети Валентин“

“Тръгнах от Русе и стигнах до Холивуд, така пиши”, казва Анна, като се смее звънко. Сладкодумница е, бърбори безспир, с леко френско “р”, звучи като позитивно флиртуващо глезено момиче. Натурална блондинка със секси излъчване и без грам силикон или други процедури по нея. Не случайно кариерата ѝ тръгва като модел на бельо и секси облекло... докато мечтае за актьорска кариера. И ако днес Анна Кулинова е светска знаменитост в Щатите, това не е само заради блондинския ѝ сексапил. Тя е забавна, винаги позитивна, бързо сваля бариерите между себе си и хората и е безкрайно упорита в преследване на целите и мечтите си.

Звучи невероятно, но в Ню Йорк - града, пострадал толкова силно от пандемията, всекидневието ѝ е запълнено от ангажименти. “Сега ще ти издам новина, специално за “Труд”!”, вълнува се Ани. Днес, 24 октомври тя лети за Роуд Айлънд да снима нов филм - “Семейна вражда”, черна комедия. В нея е Наташа, която бъркат с филмова звезда и се получават комични моменти. Засега гласят филма за Netflix и други национални канали.

Миналата седмица пък е снимала модели на френската дизайнерка Рейчъл Атли. Бившата учителка по йога прави дрехи само от сатен, бамбук - органик, еко, или sustainable (“рецислируема”) мода. За разлика от много дизайнери, които шият в Китай, колекцията на Рейчъл се прави изцяло в Ню Йорк от дама, работеща за Ким Кардашиян. Затова дрехите са много скъпи. С Рейчъл вече снимат няколко колекции.

Този четвъртък двете организираха Trunk show в луксозен скъпарски бутик в Ню Йорк - OUI. На трънк шоуто излагат новата колекция на дизайнерката на витрината на бутика и разпращат покани за парти на шампанско на нейни постоянни ВИП клиентки, които обичат да харчат пари. И познайте кой е уредил контакта? Анна, разбира се. Благодарение на многото си връзки тя е привлякла и инвеститори на Рейчъл, затова вече е предприемач и бизнес партньор, смее се дамата. В момента с Рейчъл създават линия по нейни идеи и с името Anna Kulinova - от сатен, с дантели и много секси. Маските също са от сатен - вече неизменен моден аксесоар.
На визитката ѝ пише актриса, продуцент, модел, ambassador (“лице, представител на марки”), и предприемач, а тя някак успява да съвмести всичко това, без да пострада красотата ѝ. Отказва всякакви разкрасяващи хирургически намеси, дори фейс лифтинг, а екстеншъни на косата слага само на фотосесии.

Малката Анна израства в Русе с мечти за киното и сцената, но я харесват за елитен модел на бельо. “Всъщност кариерата ми започна като актриса”, смее се Ани. Тя е на 16 години и на връщане от училище я спират на улицата в Русе, канят я да се снима във филма “Дан Колов”. “Режисьорът Михаил Гецов вика: “Аз искам това момиче в моя филм!” А аз една такава срамежлива, не знаех на кой свят съм. Стреснах се, казах на майка ми и на другия ден вече бях на снимки”, разказва Ани.

Във филма е гадже на мениджъра на Дан Колов, а в ролята е немският актьор Петер Андерс. “Снимахме 3 дена, трябваше да се правя на влюбена и моята първа целувка с мъж в устата беше на снимачната площадка. Нямах гадже, бях много скромна, и беше шокиращо да се целувам с непознат мъж”, споделя Ани. Когато вижда обаче камерите около себе си и попада във въртележката на прически, грим и глезотии, за пръв път се потапя в магията на киното и решава, че това ще е кариерата ѝ в бъдеще.

Когато завършва гимназията в Русе, няма финансова възможност да продължи в университет. Снима се за календари, марки на бельо, каталози, но Русе е тесен за мечтите и амбициите ѝ и на 22 години заминава за Щатите - сама, уплашена, с лош английски. В Ню Йорк трябва да се бори за всичко и работи като хостеса в ресторант - посреща гостите. А вечер сама си търси в “Гугъл” контакти с модни агенции.

В началото са малки ангажименти за шоута на бельо и бански, докато един ден не я канят за национална реклама на луксозно скъпо бельо Le Mystere, любима марка на Опра Уинфри. Каква е нейната изненада и възторг, когато един ден Ню Йорк осъмва с нейния лик - по билбордове, на автобуси, на видео в метрото. “Бях като Кари Брадшоу от “Сексът и градът”. Казах, където искат да ме закачат, ако ще на Луната, но да пише моето име”, казва Ани. Има я на Тайм скуеър в Ню Йорк, на “Сънсет булевард” в Ел Ей, а тя се радва като дете, когато навсякъде чете надписа Anna Kulinova for Lе Mystere.

Днес ѝ е трудно да изреди за колко много неща се е снимала - бельо, дрехи, накити, чанти, луксозна козметика, натурални сокове. Снима се на няколко корици и в елитни списания като Vogue, Harper’s Bazaar, 4 календара. Създават колекция от бижута с нейното име и лице - ANNA K. От години я снима корифеят на камерата Роб Клайн, който умее да изтъкне най-доброто в нея.

И непрекъснато я сравняват с Мерилин Монро, която все още е легенда отвъд океана. Дори я гримират и обличат като двойничка на Мерилин в новогодишна реклама на една телевизия, като “пее” на плейбек. В един от калентарите ѝ също я снимат преобразена като Мерилин и като други звезди - Ана Никол Смит и Урсула Андерс, в ролята на момичето на Бонд.

Подобно на Мерилин, Анна се е срещала с американски президент, и то не с един, а с двама. С Доналд Тръмп се запознава, преди да стане президент, на парти на списание Gotham. “Беше с Мелания, държа се нормално, като сериозен бизнесмен. С Бил Клинтън бяхме на едно коктейлно парти. Извика високо: “I love Bulgaria!”. Беше пълно с журналисти и знаменитости, всички гледаха към нас и бях много горда като българка”, вълнува се Анна.

Le Mystere, марката, на която е лице 7 години, до фалита на фирмата тази година заради корона кризата, е първият ѝ голям пробив в модната индустрия. А в киното? Оо, това е една знаменателна среща... Седи си в един бар с елитния агент Джак Джиларди, работещ само със звезди от ранга на Никол Кидман и се радва, че е успяла да го навие за среща, когато към тях се приближава... Гари Маршал, режисьорът на филма “Хубава жена”!

Ани се втурва да му говори разпалено колко обича всичките му филми, че е гледала “Хубава жена” N пъти. А той, приветлив и сърдечен, в типичния си провлачен стил, се чуди, че е толкова известен в България. Говорят за нейното ангажиране. Маршал дава визитката си на Анна, казва ѝ когато е в Ел Ей, да му звънне и да носи сценичен текст. “Кой знае, може да си талантлива”, казва ѝ усмихнато.

Като авторитетен сценарист и режисьор Гари Маршал има силата да променя сценария в движение и решава да я вмъкне във филма “Денят на Свети Валентин”, като написва специална роля за нея. Тя е българско момиче, купува цветя в магазин и се среща и сприятелява с героя на Аштън Къчър. Говори на лош английски, създава комични ситуации. А тя попада на снимачната площадка с цяло съзвезде от 25 знаменитости - Джулия Робъртс, Брадли Купър, Дженфър Гарнър... И до днес получава чекове с отчисления от печалбата на филма, а нивото ѝ се показва значително, защото вече си е партнирала с Аштън Къчър... Става и член на Американската актьорска гилдия - SAG-AFTRA.

Оттогава до смъртта на Маршал преди 4 години двамата са близки приятели. Той я снима и в новогодишна вечер по негов сценарий и непрекъснато ѝ повтаря, че има талант и ще стане звезда. “Гари никога не си е позволил да флиртува с мен, винаги се е отнасял бащински и с респект. Дори му споделях за някое ново гадже, а той все питаше: “Прави ли те щастлив?”. Казваше: “Искам някой ден аз да те заведа до олтара”.

Въпрос на време е да ѝ даде по-голяма роля, но смъртта му обърква много техни планове. Неосъществен остава и един неин сценарий за филм. Анна е поканена от семейството му на мемориалното събитие, на което излъчват 2-часов филм за живота му. “От Гари запомних и това, че за да съм успешна, не е достатъчно да съм красива. Трябва да съм и funny (“забавна”). Това беше перфектната комбинация за него...”

И тъй като Анна наистина е funny, притежава бляскава колекция от снимки със звезди - Робърт де Ниро, Лео ди Каприо, Джак Никълсън, Елтън Джон, Сюзън Сарандън, Мел Гибсън, Брадли Купър... С всички тях се снима не като фен, а като светска знаменитост, на филмови награди и всякакви партита, на които я канят. Живее в тих квартал в северен Манхатън. Отказва се от апартамента си в Бевърли Хилс, Ел Ей, покрай пандемията там почти нищо не се случва, защо да пръска пари на вятъра.

Сега с нетърпение очаква да се задвижат снимките на филма Forget About It (“Забрави за това”), в който е и продуцент. Просто “Ани доброто сърце” пак е уредила инвеститори, благодарение на контактите си. Мафиотска история, по истински случай, екшън с много убийства, филм за мъже. В него Анна ще е в главна роля - на гадже на голям мафиот и убиец.

А докато чака големия филм, не скучае - поканена е и за лице на марка продукти за грижа за кожата, също органични... В Инстаграм е “малък” инфлуенсър, “само” с 86 300 последователи... “Как си обяснявам своя успех? Винаги съм била позитивна, дори и в трудни моменти, а тук много обичат да си усмихнат и ведър - смее се Ани. - И късмет, много късмет - да си на точното място в точното време. И да не се страхуваш да опитваш, да рискуваш, да излезеш от комфортната си зона, да си уверен в себе си. При неуспех да не се отказваш, а да продължаваш напред.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица