Анна Петракиева е новият директор на Природен парк „Витоша“

Д-р Анна Петракиева (със светлосинята блуза) от днес е временен директор на ПП „Витоша“.

Д-р Анна Петракиева днес е назначена за директор на Природен парк „Витоша“ и ще изпълнява длъжността до провеждане на конкурс за поста, пишат от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в официалната си интернет страница.

„Труд“ още вчера съобщи за подготвяното назначение, въпреки че неясно защо от ИАГ отказаха да потвърдят пред вестника информацията.

По този начин чиновниците в агенцията предизвикаха съмнение, че процедурата се прави непрозрачно, въпреки че д-р Петракиева е дългогодишен служител в ИАГ.

Анна Петракиева вече е представена на екипа на дирекцията на ПП „Витоша“, като се очаква до половин година да бъде обявен конкурс за постоянен шеф.

Петракиева завършва Лесотехнически университет през 1998 г. специалност „Горско стопанство“. От 1999 работи в Изпълнителна агенция по горите в сферата на управлението на защитените територии. Също така е член на Висшия експертен екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите и е в Комитета по наблюдение на Оперативна програма „Околна среда“.

Коментари

Задължително поле