Грабител рецидивист влиза за две години в затвора

Марк Жирардели: С новия кмет на Банско мислим в една посока за развитието на ски зоната

Росен Желязков: Предлагаме промени в Закона за автомобилните превози в сряда

Стево Пендаровски: Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия

Арестуваха 30-годишен шофьор, счупил с пистолет стъклото на друг водач след спречкване в Силистра

Събраха над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов Средствата ще бъдат вложени за изграждане на покрита сцена на Летния театър на старата столица

Любо Ганев разкри саботаж на Инженера

Президентството: Точна информация за причините за катастрофата на НСО следва да бъде предоставена от компетентните органи

Захариева: България подкрепя задълбочаването на партньорството между ЕС и ЧИС

“Юнайтед“ и „Интер“ чакат „Лудогорец“

Заловиха наш крадец, издирван в Белгия

Нескопосани крадци станаха за смях в интернет (ВИДЕО)

Проф. д-р Ханс Беарбоом стана „Доктор хонорис кауза” на МУ-София

Аварийни екипи от цялата страна ще запушват течовете във водопровода на Перник

Осем БГ модни икони получиха смокинов лист

Ансамбъл “Шумен“ представи България в Шанхай

Ансамбъл „Шумен“ представи града и страната на Международния фестивал на фолклорното изкуство в Шанхай и се завърна с приз за най-динамична група. Съставът бе сред 11 чуждестранни групи от Мексико, Колумбия, Нова Зеландия, Египет, Индия, Южна Корея, Хърватска, Латвия, Русия, Полша и България, селектирани от организаторите за участие във форума, който се провежда на всеки две години.

В петък ръководителят на ансамбъла Катя Кайрякова и част от младите шуменски танцьори се срещнаха с кмета на града Любомир Христов, за да благодарят за оказаната подкрепа за пътуването. „Пред многобройната публика на различни сцени представихме китка от уникални български песни и танци. Бяхме посрещнати много топло, а това беше изключително мотивиращо за едно чудесно представяне“ разказа Катя Кайрякова. Освен участията на различни сцени, те са били гости и в училище, където представили българското фолклорно изкуство.

„Благодарим ви за това, че сте нашите посланици по света, че представяте българското фолклорно изкуство по най-добрия начин. Така разказвате за нашата страна и прославяте Шумен“, поздрави танцьорите за успеха им градоначалникът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.