Антимигрантски протест в Германия след убийството на 22-годишен младеж

Антимигрантски протест се провежда в германския град Кьотен, след като  полицията арестува двама афганистанци, заподозрени в убийство на 22-годишен германец.

Хората оставят цветя и свещи на мястото на инцидента, случил се късно снощи. Обстоятелствата около него все още остават неясни, пише RT. Първоначалната информация е, че убийството е станало след възникнал спор между двама афганистанци и двама германци, съобщава Die Welt.

Полицията разследва обстоятелствата около убийството. Властите в провинция Саксония-Анхалт съобщиха, че аутопсията на починалия германец е извършена днес следобед.

Първоначално се смяташе, че мъжът е бил пребит до смърт, но по-късно се оказа, че е починал от сърдечна недостатъчност. Данните от аутопсията са, че смъртта не е в пряка връзка с нараняванията от инцидента и че мъжът е имал предшестващо сърдечно заболяване. Това не спря стотици протестиращи да излязат по улиците на Кьотен.

Убийството се случва малко след друг инцидент в края на август, когато германец беше намушкан с нож и убит от група лица, търсещи убежище. Смята се, че нападателите са мигранти от Сирия и Ирак.

Коментари

Задължително поле