Скандал в Народното събрание: Депутати от ГЕРБ атакуват Манол Генов от БСП

Драгомир Стойнев: Най-големият скандал е НДК

Ако Манол Генов е притискал градския прокурор на Асеновград, трябва да изхвърчи като тапа от парламента, каза народният представител от ГЕРБ Антон Тодоров.

Допълни го колегата му  Тома Биков: „Получихме сведения за разследването по отношението на депутата от БСП Манол Генов, чийто имунитет беше свален преди няколко седмици. Сведения, които ни притесняват много сериозно, защото се говори, че вътре става въпрос за взаимодействие с организираната криминална престъпност в ромски махали и за купуване на гласове. Искаме приложенията към исканията за сваляне на имунитета, за да се запознаем с фактите, които са установени при разследването“.

„Това, с което предстои да се запознаем, ще ни даде основания да преценим дали да поискаме оставката на Манол Генов и да призовем ръководството на ПГ на БСП и г-жа Нинова да се разграничат от тези негови действия, защото те казаха, че стоят зад него. Не знам дали те са се запознали с данните, с които на нас ни предстои да се запознаем. Това е политическият въпрос на това наше действие, тук не става дума само за взаимодействие с криминалния контингент, а за едно много сериозно и престъпно отношение към изборния процес в България“, коментира Биков.

Антон Тодоров каза още, че Манол Генов е човекът, който по думите на главния прокурор, се е обаждал в полунощ, за да притиска или оказва влияние на градския прокурор на Асеновград. „Твърдим, че ако Манол Генов е правил и това, той няма място в българския парламент. Казано най-общо - той трябва да изхвърчи като тапа от парламента. Призоваваме БСП да дадат минимален знак, че могат да изпълнят функцията, която сами си вменяват – на морален стожер. Дълбоко скептичен съм дори и към това, че могат да го изпълнят“, каза още Тодоров.

От ГЕРБ не искат оставката на депутатите си със свалени имунитети, а тази на Манол Генов, защото прикриват скандала с НДК. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев във връзка с исканата оставка на Манол Генов от ГЕРБ заради обвинението му от прокуратурата за купуване на гласове.

По думите му най-големият скандал е НДК. „Един корупционен скандал, където две лобита на ГЕРБ се бият един срещу друг. Големият въпрос е в големите областни центрове няма ли също заровено по едно НДК?“, коментира Стойнев. Той посочи, че не знае защо се влиза в практиката депутатите от ГЕРБ да раздават правосъдие от трибуната на Народното събрание.

„Има си работещи институции, те разследват. Нека да ги оставим да си свършат на спокойствие работата и да не влизаме в дребно политическо боричкане. Просто не им прави чест на ГЕРБ“, посочи Стойнев. Според него от ГЕРБ са разбили институциите. „Има си институции, има си Конституция, тук е Народното събрание и нека да него превръщаме в трибунал“, категоричен бе Стойнев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика