Антъни Фаучи: Облекчен съм, че вече не трябва да споря с Тръмп (ВИДЕО)

Антъни Фаучи

Американският имунолог Антъни Фаучи, съветник на Белия дом по въпросите на пандемията, призна, че е облекчен, че повече няма да работи с администрацията  на Доналд Тръмп.

Ден след встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън, директорът на Националния институт по инфекциозни болести се завърна в залата за пресконференции на Белия дом.

Фаучи, който имаше много изяви пред журналисти в началото на пандемията, бе държан настрана през последните месеци от правителството на Тръмп. Той заяви, че на моменти се е чувствал неловко, макар и да не спомена бившия президент по име, отбеляза Ройтерс.

"Някои твърдения ме поставяха в неловко положение, защото не бяха основани върху науката", каза 80-годишният експерт, който се радва на голяма популярност в страната. За пример даде подкрепата, която Тръмп изрази през март за хидроксихлорохина - антималариен препарат, който се оказа напълно неефикасен в борбата с коронавируса.

"Изобщо не изпитвам удоволствие, когато съм в ситуация да противореча на президента", призна Фаучи и добави, че се чувства свободен да говори сега, когато на власт е Байдън.

"Идеята, че можете да дойдете тук и да кажете каквото знаете, да изложите доказателства и да оставите науката да говори, е усещане, което ви кара да се чувствате свободни", заяви Фаучи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка