Антъни Хопкинс е римски император

Актьорът изпълнява главна роля в историческия сериал „Those About to Die“

Преди дни беше пуснат трейлър на мащабния драматичен сериал за Римската империя „Those About to Die“, в който главната роля играе двукратният носител на „Оскар“ Антъни Хопкинс. Стрийминг премиерата ще се състои през юли. Зрителите се запознават с брутален свят на гладиатори и политически интриги в борбата за власт.

Сюжетът се фокусира върху император Веспасиан (Хопкинс). Деветият император на Рим - Веспасиан не е аристократ по рождение. Дядо му е бил селянин, а баща му – коняр, но той успява да изгради бляскава политическа кариера. През 68 г. избухва кървава гражданска война, а през 69 г. Веспасиан се провъзгласява за император. За да затвърди статута си на владетел сред населението, новият император организира гладиаторски битки и други забавления за хората, включително публични екзекуции.

Антъни Хопкинс в ролята на император Веспасиан.

Ето какво гласи официалният синопсис на поредицата: „Those About to Die“ е епична драма, чието действие се развива в древния Рим – в свят, в който гладиаторските боеве са ежедневие, а властите изпълняват безусловно неизбежното задължение за забавление на масите с кръв и зрелища. Поредицата представя ансамбъл от персонажи, дошли от различните краища на Римската империя, които се сблъскват на арената, където спортът е съчетан с политически козни и битка между династиите, стремящи се към властта.“

Режисьор на предстоящия спектакъл е известният Роланд Емерих, който работи главно върху филми, пресъздаващи различни катастрофи и катаклизми. Той режисира филми като „Денят на независимостта“ (1996), „Денят след утре“ (2004), „2012“ (2012) и „Лунопад“ (2022). Сценарият за сериала е написан от Робърт Родат („Спасяването на редник Райън“).

Актьорският състав, заедно с Хопкинс, включва Иван Реон, Димитри Леонидас, Лоренцо Рикелми, Том Хюз, Габриела Песион и др. Сериалът е базиран на едноименния роман на Даниел Маникс. Снимките на поредицата са реализирани в студио “Cinecitta” в Рим.

Антъни Хопкинс е двукратен носител на „Оскар“, а публиката го познава от филмите "Мълчанието на агнетата", "Ханибал", "Дракула" на Брам Стокър, телевизионния сериал "Двамата папи" и други успешни проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино