Апаши нападнаха гард с торба пари в Монтана

Снимка: Архив

Охранителят даде отпор и спаси оборота, има заподозрян

Неизвестни все още крадци са нападнали служител на инкасо фирма, който пренасял сак с оборота на магазин от голяма верига в Монтана. Гардът е оказал съпротива и не е дал пачките. Бандитите се издирват, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Екшънът се е разиграл към 18.15 часа в петък на паркинга на магазин „Технополис” в областния град. 66-годишният К. Н. взел от касата на магазина торбата с оборота и тръгнал към паркирания отвън служебен автомобил. В тъмницата обаче обирджиите нанесли удар по главата му и се опитали да издърпат сака с парите.

Гардът обаче не изпуснал ценната пратка и дал отпор на нападателите. Съгледали суматохата отвън, на помощ на охранителя се притекли служители на магазина и апашите избягали с мотоциклет. След сигнала за опита за обир полицията е блокирала областния град и започнала издирване. Мотоциклетът на бандитите е открит подпален във вилна зона край Монтана. Машината е била крадена.

За нападението вече има заподозрян, казаха осведомени. Според криминалисти опитът за обир е дело на непрофесионалисти, които са проучили прибирането на парите, но са действали аматьорски. Най-вероятно те са разчитали и на по-голяма сума в деня на усилена търговия заради отстъпките в „Черния петък”.

По случая е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели на нападението. През пролетта бандит, преоблечен като гард на инкасофирма, влезе в „Кауфланд” в Монтана и прибра дадените му от служителка близо 500 000 лева от оборота. Персоналът разбра за измамата часове по късно. Апашът още се издирва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България