Апаш отмъкна кутия с дарения за трансплантация

Камера срещу заведението заснела наглата кражба.

Събирали парите за болна самотна майка в Казанлък

Карло е разпознат на запис и полицията го издирва

Криминално проявен мъж открадна в Казанлък кутия за дарения за самотна майка, която е на хемодиализа и се нуждае от трансплантация на бъбрек.

Парите за лечението на 39-годишната Зара Халачева са събирани в заведение за бързо хранене в центъра на града. Жената, която сама отглежда 15-годишния си син, е с хронична бъбречна недостатъчност, а даренията е трябвало да послужат за болничния престой и евентуална трансплантация в турска клиника. В продължение на три месеца казанлъчани са оставяли пари в кутията, докато в един момент тя изчезнала. Сервитьорите пък пускали там бакшишите си, за да помогнат на Зара. Двама от служителите на заведението, които били в кухнята по време на кражбата, върнали записа от камерата за наблюдение и видели апаша.

Оказало се, че го познават - казвал се Карло, бил криминално проявен, даже лежал в затвора за убийство. Той често се навъртал наоколо. На записа се вижда как крадецът издебва подходящ момент, когато няма никого от персонала в заведението, оглежда се, взема кутията и си тръгва. В момента Карло се укрива и се издирва от полицията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право