Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Апелативният съд в Търново потвърди 2 г условно за лекарка заради смъртта на бебе

Апелативният съд във Велико Търново потвърди наказание от 2 г условно с 3-годишен изпитателен срок, наложено на лекарка от АГ-Тетевен с присъда на Окръжен съд – Ловеч, като измени присъдата само в частта, касаеща лишаването от право да упражнява професия.

Със свое решение от 29 септември миналата година ловешките магистрати признаха 58-годишната д-р Нина Бойчева за виновна за това, че е причинила по непредпазливост смъртта на новородено бебе в тетевенската болница.

Съдът лиши Байчева и от лекарски права за срок от 2 години. Апелативният съд обаче е постановил, докторката да не може в продължение на 2 г да е акушер-гинеколог, а не лекарската професия като цяло.

Инцидентът стана на 22 април миналата година, когато Наташка Габровска е родила след усложнения, а новороденото в тежко състояние е било откарано по спешност в болница в Плевен, където е починало два дни по-късно.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.