"Арда" играе за 600 000 лева с ЦСКА

За впечатляваща премия от 600 000 лева ще излязат футболистите на "Арда" срещу ЦСКА. Дебютантите в елита няма да вземат парите при отстраняване на "червените". Това е отборният бонус за спечелване на Купата на България, първата широка стъпка към която е дуелът с ЦСКА. Премии „мач за мач“ в Кърджали няма да се дават за срещите от турнира.

ЦСКА ще гостува за първи път в историята си на "Арена Арда" със самочувствието на отбор, който не е допускал гол в продължение на 614 минути. За последно хърватинът Йосип Томашевич порази вратаря Густаво Бусато при победата на "Локомотив" (Пд) с 1:0. Оттогава ЦСКА изкара 6 "сухи мрежи" като последната бе при 0:0 срещу "Лудогорец".

Поне 1000 "червени" фена ще атакуват Кърджали в сряда. Капацитетът на "Арена Арда" е 10 000 зрители и домакините ще отпуснат 10 процента на ЦСКА, както е по правилник. Куриозно двата отбора ще се срещнат още веднъж тази седмица, но "Арда" ще домакинства на стадион "Локомотив" в Пловдив. Причината е, че в Кърджали няма осветление. Условието е задължително за Първа лига, но не и за турнира за Купата на България. Така обновеният стадион на "Арда" ще направи дебют именно срещу ЦСКА. В първия двубой през сезона на "Българска армия" столичният гранд спечели трудно с 3:2.

Коментари

Задължително поле