Арестуваният Йоан залепил на вратата си листовка за издирването на убиеца на 15-годишния Георги

Снимка: Архив

"В шок сме от новината, че Йоан е задържан за убийството в Борисовата градина - той беше кротък, дори притеснителен. А до скоро на вратата на общежитието стоеше листовка за разпознаване на извършителя. Никаква връзка не сме направили с него. А и той не се е издал по никакъв начин", разказаха пред "Труд" студентите, които обитават Първо общежитие на ЮЗУ в Благоевград.

Йоан живял в общежитието от есента.

Снимката с бягащото от Борисовата грпадина момче, разпространена от МВР, обиколи цяла България, но никой не е и предполагал в Благоевград, че това е Йоан.

В сряда в общежитието дошла полиция за обиск в стая 514.

Съквартирантът на Йоан - Любослав Виденов буквално е шокиран от новините. Момчето е от Самоков, казва че живеели съвсем нормално с Йоан. Преди Нова година си събрал багажа и повече не се е връщал в общежитието, дори не есе е явил на изпитната сесия. Когато дошла полиция, съквартирантът не е разбрал защо се прави обиск, униформените нищо не му казали. А младежа разбрал от медиите истинската причина.

Освен това сега Йоан изглеждал доста по–здрав и як, има мускули, а на снимката , която стояла залепена на общежитието, тичащото момче е слабичко, разказаха студентите. Според тях той тренирал бокс и се интересувал от бойни изкуства.

Коментари

Задължително поле