Арестуваният Йоан залепил на вратата си листовка за издирването на убиеца на 15-годишния Георги

Общежитието, където от есента живял Йоан.

„В шок сме от новината, че Йоан е задържан за убийството в Борисовата градина – той беше кротък, дори притеснителен. А до скоро на вратата на общежитието стоеше листовка за разпознаване на извършителя. Никаква връзка не сме направили с него. А и той не се е издал по никакъв начин“, разказаха пред „Труд“ студентите, които обитават Първо общежитие на ЮЗУ в Благоевград.

Днес стана известно, че Йоан Матев, студент първа година по право в ЮЗУ, е бил арестуван като заподозрян за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина през 2015 г.

Йоан живял в общежитието от есента.

Снимката с бягащото от Борисовата грпадина момче, разпространена от МВР, обиколи цяла България, но никой не е и предполагал в Благоевград, че това е Йоан.

В сряда в общежитието дошла полиция за обиск в стая 514.

Съквартирантът на Йоан – Любослав Виденов буквално е шокиран от новините. Момчето е от Самоков, казва че живеели съвсем нормално с Йоан. Преди Нова година си събрал багажа и повече не се е връщал в общежитието, дори не есе е явил на изпитната сесия. Когато дошла полиция, съквартирантът не е разбрал защо се прави обиск, униформените нищо не му казали. А младежа разбрал от медиите истинската причина.
Освен това сега Йоан изглеждал доста по–здрав и як, има мускули, а на снимката , която стояла залепена на общежитието, тичащото момче е слабичко, разказаха студентите. Според тях той тренирал бокс и се интересувал от бойни изкуства.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. жорко го кеца антихриста заедно с деница от две светлинни години.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.