Арестуваха автокрадци, атакували МПС по морето

Автокрадци

Полицията арестува двама автокрадци 28-годишният Красимир Г. и 26-годишния Даниел Ж., и двамата от Перник. Като виртуози те отваряли автомобили и крадяли части от тях. Били фенове на въздушни възглавници, фарове, волани, двигатели. Предимно на БМВ Фолксваген и Порше.

На прицел им били возила, паркирани до плажни ивици по Черноморието.

Двамата били задържани в момент на кражба в Китен.

В квартирата в Приморско, ползвана от двамата перничани, са намерени и иззети част от вещите - предмет на престъпленията. Със съдействието на служители от ОДМВР – Перник са извършени претърсвания в домовете им откъдето са иззети множество части и вещи от МПС. В гараж в Перник е установен и иззет лек автомобил “Фолксваген Голф 4” – предмет на противозаконно отнемане от територията на София – град.

Констатирано е, че по време на кражбите, извършителите се придвижвали с л.а. “Фиат Добло”, с транзитен номер, от който са иззети инструменти за взломяване и демонтаж на частите от МПС, съобщават от полицията.

До момента са намерени и иззети общо 26 комплекта фарове, от които 11 за л.а. „БМВ”, 11 – за л.а. „Фолксваген” / повечето за модел „Таурег”/, два за „Волво” и два – за л.а. „Ауди”. Иззети са шест въздушни възглавници за л.а. „БМВ”, шест за л.а. „Фолксваген” и три за л.а. „Ауди”., Намерени и иззети са пет управления за климатроник за л.а. „Фолксваген”, три за „БМВ” и два за л.а. „Ади”, пет DVD Players за л.а. „БМВ”, цял комплекс лайсни с вградени парктроници за „Мерцедес S класа”, два комплекта модули за климатроник за л.а. „БМВ”, километражи, двигател за л.а. „БМВ”, два волана за л.а. „Ауди” и чети странични огледала.

По данни на потърпевшите собственици комплект фарове за БМВ 5 серия /каквито са всички/ чисто нови струват около 3 200 лева, а втора употреба комплекта може да се намери за около 1 200 лв.

К.Г. и Д.Ж. са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои гледане на постоянната им мярка за неотклонение в Районен съд - Царево.

Коментари

Задължително поле