Арестуваха бразилка, излъгала, че има симптоми на коронавирус

Бразилка беше арестувана в Рио де Жанейро, след като симулирала зараза с опасния нов коронавирус, за да се опита да получи приоритетен достъп до здравни грижи в диспансер, предаде Франс прес.

39-годишната жена се явила в диспансера в Копакабана, прочут туристически район, и казала, че има симптоми на коронавируса. Тя излъгала, че се връща от Хонконг, където е работила като бавачка. Така тя мобилизирала вниманието на много лекари и била подложена на серия от изследвания. Било предупредено и министерството на здравеопазването. В крайна сметка член на семейството на жената издал, че тя никога не е напускала родината си и така се стигнало до ареста й.

Засега в Латинска Америка не е регистриран нито един случай на зараза с новия коронавирус.

Същевременно стана ясно, че американските власти са евакуирали от китайския град Ухан над 800 свои граждани. Вчера два самолета са излетели от Ухан с американски граждани и близки роднини на хора с разрешение за постоянно пребиваване в САЩ. Всички пътници ще бъдат проверявани от специалисти от федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Коментари

Задължително поле