Арестуваха наркодилър и двата авери в Горна Оряховица

Снимка: Архив

Пласьорът на дрога опитал да избяга от полицаите

Криминалисти от Горна Оряховица задържаха дилър на дрога. В 2,15 ч.във вторник при провеждане на специализирана полицейска операция в железничарския град е предприета проверка на 28-годишен мъж от същия град, осъждан за престъпления, свързани с наркотичните вещества.

Мъжът бил изненадан от униформените, докато слизал от лек автомобил "Фолксваген", и след като ги видял , опитал да осуети проверката и понечил да застигне оставилия го автомобил, но не успял да се качи. В същото време изхвърлил на земята пакет. Полицейските служители го задържали и отвели в полицейското управление. Автомобилът бил последван и намерен в землището на с. Джулюница. При извършената проверка е установено, че возилото е управлявал 32-годишен криминално проявен и осъждан от Лясковец.

При проведени оперативно издирвателни мероприятия е изяснено, че в автомобила е пътувал и 19-годишен от с. Градище, който се е укрил от полицейските служители, но в последствие също е бил установен и задържан. При продължилите разследващи действия станало ясно, че изхвърления пакет съдържа около 20 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. След претърсвания в дома на 28-годишния мъж са намерени и иззети още около 2 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство. Като обвиняем е привлечен 28-годишният мъж. Наложена му е мярка за неотклонение «парична гаранция» в размер на 1000 лв. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.

Коментари

Задължително поле