Арестуваха наш съдебен заседател за кражба в Италия

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Шумен задържа до 72 часа съдебен заседател, издирван с европейска заповед за арест от Италия.

Задържаният е 23-годишният Симеон П. Това съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Уточняват, че мъжът е издирван със заповед, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта. След задържането му на 2 юни в полицията в Шумен, се оказало, че 23-годишният мъж е съдебен заседател, за което незабавно прокуратурата е уведомила ръководството на съда. По данни на "Труд", Симеон е избран да участва в решаване на дела към Окръжен съд-Шумен. Той е и студент в Шуменския университет.

Престъплението, за което съдът в италианския град Лоди издирва българина, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс, оповестяват от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Симеон П. до предаването му на италианските съдебни власти.

Съдът в Лоди издирва за същото престъпление и 40-годишната  Атанаска В. Тя също е задържана от Окръжната прокуратура в Шумен до 72 часа и ще се иска постоянен арест и за нея до предаването й на властите в Италия. 

40-годишната жена е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.

Коментари

Задължително поле