Арестуваха шофьор на „Мерцедес”, блъснал и потрошил четири коли

Снимка: Архив

Млад мъж, управлявал лек автомобил „Мерцедес”, е предизвикал верижна катастрофа посред нощ в град Берковица. Освен шофираната от него кола, водачът е смачкал още три автомобила. След каскадата автоджигитът е задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Монтана.

Служителите на реда получили сигнал за мелето на возила в понеделник към 23,35 часа. Полицейски екип пристигнал на мястото на улица „Тузлата” в предбалканския град и открил четири нанизани една в друга коли. При започналия оглед и разпити на свидетели униформените установили, че катастрофата е причинена от "Мерцедес С 400 ЦСИ” с варненска регистрация, собственост на фирма и водач 28-годишен мъж от Берковица. При движение с несъобразена скорост и при изкачване на прав път с надлъжен наклон шофьорът не намалил скоростта си на движение, преминал в лентата за насрещно движение, блъснал се в бордюра, поднесъл, отново се върнал в лентата си, но не успял да спре и блъснал косо паркиралия вдясно лек автомобил "Пежо 407". От удара „Пежото” подскочило, блъснало челно паркирания лек автомобил "Сеат Толедо", който пък ударил спряното пред него "Субару Форестър" .

Полицаите са проверили 28-годишния водач за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни. На мястото на произшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Причините за катастрофата се изясняват, по време нта инцидента асфалтът е бил сух, а улицата осветена, казаха катаджии. Водачът е задържан в Районното управление в Берковица за 24 часа.

Коментари

Задължително поле