Арестът на шефа на КАТ-София - незаконен

Тенчо Тенев, шеф на КАТ-София

Софийският районен съд отмени заповед от 11 май 2021 г.

Тенчо Тенев пред “Труд”: Искаха да ме изкарат престъпник и наркоман

Дали му хапче амфетамин

Шефът на КАТ-София Тенчо Тенев е бил задържан незаконно на 11 май 2021 г. Това обяви състав на Софийския районен съд и отмени заповед за 24-часовия му арест по Закона за МВР.

“Тази заповед беше резултат от интригите срещу мен, за да бъда задържан ден преди встъпване в длъжност на служебното правителство, защото съм бил спряган за висок пост в МВР. Искаха да ме обвинят във всякакви престъпления”, припомни комисар Тенев пред “Труд”.

Миналата година той бе арестуван като шеф на “Охранителна полиция” в Асеновград, защото е приемал дарения от общината. “Истината е, че заварих от 10 служебни автомобила 6 за бракуване. Заедно с кмета успяхме да уредим общината да получи 3 конфискувани автомобили на митницата в Свиленград. Не само че не съм се облагодетелствал, ами и платих с лични пари превозването им с Пътна помощ и голяма част от ремонта им”, разказа Тенев.

“На 12 май сутринта в ареста открих хапче в хляба, който ми дадоха за закуска. Същия ден мой познат прочел в един жълт сайт, че Тенчо Тенев е наркоман, буйствал е в ареста, направили са ми проба и бил дрогиран с амфетамин. Ето до това доведе тази заповед и аз се радвам, че макар и след повече от година българският съд я обяви за незаконна”, заключи шефът на КАТ-София.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право