Арест на полицай, лекар и бизнесмени за хазарт

Тепърва ще се преценява на кои от задържаните за нелегалния покер ще бъдат повдигнати обвинения.

Акция в Благоевград

Наели зала в центъра на града

Организирали се чрез вайбър група, правели големи залози

При акция срещу незаконен хазарт в Благоевград бяха задържани полицай, лекар, бизнесмени и още 16 души. Те са играли покер с големи залози в зала, която е била наета в центъра на града.

Операцията е на ОДМВР-Благоевград, Районна прокуратура-Благоевград и със съдействието на спецполицаи от София. Сред задържаните са известен доктор уролог в МБАЛ-Благоевград, полицейски служител към ОДМВР-Благоевград, както бизнесмени и криминалнопроявени лица, които чрез вайбър група се организирали често да играят покер. Направени са обиски на задържаните лица, на автомобилите им и жилищата им. Хванатите в нелегалната покер-зала са задържани за 24 часа.

Юристи обясниха пред “Труд news”, че хазартът е една от най-силно регулираните дейности у нас, като организирането на хазартни игри може да се осъществява единствено от юридически лица, които имат лиценз. Изискванията за получаването му обаче са изключително строги и изискват наличието на огромен финансов ресурс, с който разполагат много малко търговци. Незаконен хазарт е налице, когато се организира или се участва в него, но няма лиценз, издаден от НАП. Според закона наказанието за организаторите е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 10 000 лева, а за участие - затвор до една година или пробация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика