Ариана Гранде с най-продаван албум

В челната десетка попадат три български заглавия

Периодът е 1 януари – 18 февруари

Американската поп сензация Ариана Гранде притежава най-продаваният албум в България. Нейният пети студиен проект, озаглавен Thank You, Next е на върха на класацията у нас. Това показват данни на най-голямата платформа за продажба на музика в страната musicmall.bg, предоставени специално за “Труд”.

Периодът, който обхваща класацията, е от началото на годината (1 януари), до 18 февруари. От тук идва и впечатляващият успех на Ариана Гранде, която само за 10 дни е продала толкова копия у нас, колкото другите заглавия за месец и половина. Но постиженията на гласовитата певица с петия й студиен албум Thank You, Next не се свеждат само до нашата страна. Тя оглави класациите и в Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Чехия, Дания, Нова Зеландия, Норвегия, Ирландия, Шотландия, Швеция, Англия и Америка.

В родната си страна тя постави редица рекорди както с албума, така и със синглите от него – thank you, next, 7 rings и break up with your girlfriend, I’m bored. Сред най-впечатляващите от тях са най-много аудио слушания за една седмица за жена и поп албум като цяло – 307 млн. стриймвания, почти колкото населението на САЩ. Освен това Гранде е първият соло изпълнител, който окупира първото, второто и третото място в най-престижната класация за сингли Billboard Hot 100. Единственият друг музикален акт, който е постигал такъв успех, е британската група “Бийтълс”, която през 1964 г. е заемала №1, №2, №3, №4 и №5.

На второ място в българската класация за най-продавани албуми е поп дивата Мария Илиева с последното й предложение “Всичко – Най-доброто от Мария Илиева”, което излезе на 1 декември миналата година. В него са включени 16 от най-големите хитове на певицата, както и още 4 бонус парчета. Интересът към Мария Илиева тепърва ще се увеличава, тъй като тя е един от звездните участници в музикалното шоу за имитации “Като две капки вода”.

Топ 3 на подреждането за България завършва Amo на английската рок банда Bring Me The Horizon. След него на четвъртата позиция се нарежда легендарният рапър Еминем с последното му предложение Kamikaze. Десетият му студиен албум изненадващо се появи на пазара в края на август миналата година. В челната петица попада и саундтракът към изключително успешния филм “Роди се звезда”, с участието на Лейди Гага и Брадли Купър. Албумът, воден от сингъла Shallow, е хит по класациите, благодарение на популярността на лентата.

Останалите най-продавани албуми в България от началото на годината: “BG хитове до скъсване, Vol. 4” на шесто място (съдържа 16 поп и хип-хоп хитове от разнообразни изпълнители), саундтракът към филма “Бохемска рапсодия”, изпълняван от Queen. Equinoxe на Jean-Michel Jarre на осмо място, Vita Ce N’e на Ерос Рамацоти на девето и “Както преди” на Любо Киров завършва топ 10.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл