Антон Кисе: Зеленски обра протестния вот на украинците

1900 коня в най-бързия електрически автомобил Четири двигателя изстрелват Pininfarina Battista за 12 секунди от 0 до 300 км/ч

Избирателите нямат воля за реформи в администрацията Няколко идеи за подобряване на средата за бизнес у нас

Продадоха пианото на Джон Ленън за над 500 хиляди долара

Полина Карастоянова: Нобходима е реклама на България в българските и международни медии

Община Шумен приема на работа още 16 души с увреждания

Как да надвием пролетната умора с правилните храни Повече вода и екзотични храни и подправки помагат

Автомобил „Тесла“ се самовзриви на паркинг в Китай (ВИДЕО)

Министър Порожанов: Проверени са над 17% от всички къщи за гости

Иво Христов: Корнелия Нинова ми предложи място в листата на БСП още през декември

Защо дядо си хванал млада красавица?

Jetta дебютира като нова марка в Китай На изложението в Шанхай бе показан SUV модел с означение Jetta VS5

В БСП победиха малцинствата Соросоидството е присъщо на българските евродепутати поради малцинствения си за партиите им произход

Ангел Джамбазки: „Ишиас политиката“ в Брюксел разпалва антиевропейските настроения

Кално свлачище взе 19 жертви в Колумбия

Армения черпи опит за социални дейности от Монтана

Правителствена делегация от Армения, водена от първия заместник министър на труда и социалната политика Гемафин Гаспарян пристигна на посещение в Монтана, за да проучи развитието на социалните практики в процесите на деинституционализация у нас.

Визитата е организирана със съдействието на Детският фонд на ООН – УНИЦЕФ. В разговора със зам. кмета Тихомир Антонов, председателя на сдружение „Закрилници” Милен Гечовски и ръководителя на проект „Инвестиция в бъдещето” Мария Шуманска гостите получиха информация за мрежата от социални услуги в общината. В Монтана има четири центъра за настаняване от семеен тип, две защитени жилища, комплекс за социални услуги, 4 дневни центъра – за временно настаняване, за деца и за възрастни с увреждания и домашен патронаж. В тях се предлагат 17 вида социални услуги, голяма част от които са въведени като пилотни модели по проекти с европейско финансиране и чрез УНИЦЕФ.

„В Армения процесът по деинституционализация на социалните услуги също е стартирал, но искаме да проучим Вашия опит в различните етапи, начините за финансиране и проблемите, които срещнахте”, заяви зам. министър Гаспарян. В състава на арменската делегация са включени представители от различни социални нива и структури от държавния и от неправителствения сектор. Те посетиха комплекс за социални услуги „Свети Мина”, детски център за застъпничество и подкрепа „Зона Закрила” в Монтана, както и най-новата детска градина в града, направена по проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.