На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Армения черпи опит за социални дейности от Монтана

Правителствена делегация от Армения, водена от първия заместник министър на труда и социалната политика Гемафин Гаспарян пристигна на посещение в Монтана, за да проучи развитието на социалните практики в процесите на деинституционализация у нас.

Визитата е организирана със съдействието на Детският фонд на ООН – УНИЦЕФ. В разговора със зам. кмета Тихомир Антонов, председателя на сдружение „Закрилници” Милен Гечовски и ръководителя на проект „Инвестиция в бъдещето” Мария Шуманска гостите получиха информация за мрежата от социални услуги в общината. В Монтана има четири центъра за настаняване от семеен тип, две защитени жилища, комплекс за социални услуги, 4 дневни центъра – за временно настаняване, за деца и за възрастни с увреждания и домашен патронаж. В тях се предлагат 17 вида социални услуги, голяма част от които са въведени като пилотни модели по проекти с европейско финансиране и чрез УНИЦЕФ.

„В Армения процесът по деинституционализация на социалните услуги също е стартирал, но искаме да проучим Вашия опит в различните етапи, начините за финансиране и проблемите, които срещнахте”, заяви зам. министър Гаспарян. В състава на арменската делегация са включени представители от различни социални нива и структури от държавния и от неправителствения сектор. Те посетиха комплекс за социални услуги „Свети Мина”, детски център за застъпничество и подкрепа „Зона Закрила” в Монтана, както и най-новата детска градина в града, направена по проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.