Армията на Асад взе бази на САЩ

САЩ започнаха да изтеглят частите си преди седмица.

Сирийските правителствени войски са установили контрол над няколко военни бази в североизточната част на Сирия, изоставени от изтеглените американски бойни подразделения в региона, предаде АФП.

Кадри на руските държавни телевизии „Россия 24“ и „РТ“ показаха бронирани машини патрулиращи в околностите на градовете Манбидж и Кобане, както и разминаващи се сирийски и американски военни конвои на пътя, свързващ двата града. По данни на министерството на отбраната в Москва правителствените части на Дамаск и техните руски съюзници вече контролират територия от над 1 000 квадратни километра в околностите на Манбидж. Руското военно министерство настоява още, че на място се вземат всички мерки, за да се гарантира безпроблемното изтегляне на чуждестранните войски от района.

Сирийските войски започнаха от вторник да се разполагат на позициите пред границата с Турция след постигнатото изненадващо споразумение за подкрепа между режима и кюрдските сили за самоотбрана срещу турската инвазия, започнала седмица по-рано, припомнят наблюдатели.

Коментари

Задължително поле