Армията прати техника и хеликоптер срещу пожара в Рила

Втори ден продължава борбата с огъня

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили втори ден оказват помощ в борбата с пожара, който гори в природен парк „Рила“ в землището над село Долно Осеново в района между хижа „Чакалница“ и връх Капатник.

От 06.00 ч днес, 28 октомври, 21 военнослужещи и техника се включиха в погасяването на огъня, съобщиха от военното министерство.

Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) е от състава на Бригадно командване - Благоевград. Военнослужещите са под ръководството на командира на трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване подполковник Кирил Спаневиков и на командира на ФОППБ капитан Николай Щурков.

Пожарът обхваща около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация. В района на пожара вследствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.

Коментари

Задължително поле