"Артекс" заведе искове за 200 000 лева срещу Никола Вапцаров и Мариан Башур

Снимка: Архив

Строителната компания "Артекс" заведе искове на стойност 200 000 лева срещу представителите на инициативен комитет "Лозенец" Мариан Башур и Никола Вапцаров, става ясно от публикация на сайта на компанията. Двамата са сред инициаторите на протестите, които доведоха до спиране строежа на небостъргача "Златен век".

"Компанията Артекс счете за необходимо да защити своето безупречно до този момент име и да потърси отговорност от всеки пряк участник в процеса на разпространяване на преднамерено неверни твърдения. АРТЕКС ЗАВЕДЕ ПЪРВИТЕ СЪДЕБНИ ИСКОВЕ НА ОБЩА СТОЙНОСТ 200 000 лв. ЗА УРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА И ИМЕТО НА КОМПАНИЯТА Заведени са съдебни искове в СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД от 04.06.2019 г. с входящи номера 73212 и 73213 от името на „АРТЕКС ЗЛАТЕН ВЕК“ ООД и „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД, на основание чл. 45 от ЗЗД срещу лицата Никола Николов Вапцаров и Мариан Фади Башур, като разпространители на неверни, клеветнически и обидни твърдения за компанията, използвайки всички възможни средства като социални мрежи, телевизионни, печатни и онлайн медии", съобщиха от дружеството.

Новината бе потвърдена днес в съобщение от Софийски градски съд.

"На 5 юни в Софийски градски съд са образувани две граждански дела по постъпили искови молби от фирмите "Артекс - Златен Век" и "Артекс - инженеринг". Това съобщиха от пресцентъра на съда. Молбите са по чл. 45 от ЗЗД и са срещу Никола В. и Мариан Б.", информираха от СГС.

Коментари

Задължително поле