Астана - масонския град на новия световен ред

Астана е първата столица, която е построена през XXI в. и дава перфектна представа за това на къде върви света. Тя е олицетворение на визията на един човек: Нарсултан Назарбаев, президента на Казахстан. Подкрепен от милиарди петро-долари, градът се строи от нищото в отдалечена безлюдна местност в азиатските степи. Резултата е покъртителен: футуристична окултна столица приветстваща Новия Световен Ред и същевременно празнуваща най-древната религия позната на човека: култът към Слънцето. Градът е все още огромна строителна площадка, но сградите, които са вече завършени дават ясна представа за окултната визия на Назарбаев.

Пирамидата на Мира

Създадена от британския архитект лорд Норман Фостър, тази гигантска пирамида има странно присъствие по средата на азиатските степи. Сградата е посветена на „отказа от насилието” и „да събере заедно световните религии”. Норман Фостър казва че сградата няма разпознаваеми религиозни символи за да позволи хармоничното обединение на признанието. В действителност пирамидата е храм за единствената ИСТИНСКА религия за окултистите: култа към Слънцето. Висока е 62 метра (плюс основи от 15 метра), завършена е през 2006 г., а стойността й е около 60 млн. долара. Вътрешността на пирамидата е направена по всички масонски окултни правила и показва пътя на човешкото същество към неговото просветлението.

В подземната част на пирамидата има оперна зала, която може да побере 1500 посетители, тъмна е и наподобява пещера. В центъра й има огромна картина на Слънцето, която заема целия таван. Тук нищо не подозиращите маси се забавляват.

В средното ниво на пирамидата е конферентната зала с кръгла маса също във формата на Слънце, която е поставена точно над Слънцето на тавана на операта. И тук символиката е ясна - ако това е място за срещи на религиозни лидери от цял свят, които трябва да седят на тази маса и да се опитват да изгладят различията помежду си, създавайки уникална религия, която е една от целите на „Новия световен ред“, тогава е очевидно, кое е върховното божество в тази религия.

Върхът е буквално райски. Той е кръгъл, изцяло остъклен с прозорци и къпещ се във великолепна светлина. Рисунки на бели гълъби са вписани в прозорците, представляващи мира, който ще бъде осъществен след като се обединят световните религии и правителства в Новия Световен Ред.

Разделянето на вътрешността на „пирамидата на мира” на тези три части представлява олицетворение на визията на Питагор за света и неговото разделение на Върховен, Висш и Долен свят. На дъното е спящата тълпа, която се забавлява в материалния свят, по средата са тези, които решават съдбата на света (или поне така си мислят), а на върха са тези, които са постигнали просветление и са истинските господари на света.

Кулата Байтерек

Кулата Байтерек е висока 105 м, също дело на архитекта лорд Норман Фостър и е пълна със символика. Според основната идея, тя представлява изображение на древна персийска приказка за тополовото дърво, сред чиито клони магическата птица на съдбата Самрук е снесла златно яйце. Но и тук е налице окултен символизъм - дървото всъщност е „дърво на живота”, познато в почти всички езотерични учения, а златната топка на върха е върховното божество на Слънцето. Дървото е пътят, по който духът напуска материалния свят и влиза в божествения.

Във вътрешността на златната топка, от която се открива прекрасна гледка към цяла Астана, има няколко интересни обекта. Сред тях е златен триъгълник с пръстовите отпечатъци на президента Назарбаев. Има и глобус с подписи на представители на 17 религии, което ни връща на темата за обединяването на всички религии в едно.

Две колони в центъра на града, недвусмислено подсещат на двете колони, които украсяват източната порта на храма на Соломон в Йерусалим, най-голямото светилище на „свободните зидари”. Колоната отдясно е известна като Яхин, а отляво като Воаз. Една от вековните цели на масонството е създаването на Новия Йерусалим и възстановяване на Соломоновия храм в предишното му великолепие, така че изображенията на стълбовете Яхин и Воаз са един от най-разпространените масонски символи.

Президентският дворец „Ак Орда” с площ от 36.720 м², облицован с италиански мрамор, се намира в централната част на града, на левия бряг на река Ишим. На върха му е разположен голям купол, представляващ женския принцип, противоположно на кулата Байтерек, която по форма представлява мъжкия принцип. Подобно подреждане съществува в почти всички важни градове, включително столицата на САЩ, Вашингтон, Париж и Лондон.

Всевиждащото око

Хан Шатири център е най-голямата шатра за забавление в света. Под тази „палатка”, която обхваща площ от повече от 10 футболни игрища, има огромен парк, търговски и развлекателни зони, изкуствени реки за плаване и плажове. Символиката на палатката присъства в езотеричните учения поради връзката й с библейските времена, когато евреите като номадски хора живеели в палатки.

Невъзможно е да се споменат всички сгради, които са отличителен белег на този уникален град, тъй като строежът е в разгара си и постоянно никнат нови, сред които, с необичайния си вид впечатлява огромната концертна зала, Ислямският център с джамия (с 4 минарета с височина 63 метра и може да побере 5000 вярващи), медреса и библиотека, а също така и нов спортен луксозен стадион с подвижен покрив, който от въздуха прилича на може би най-известния масонски символ, така нареченото „всевиждащо око”.

Коментари

Задължително поле