Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус, проверяват по летищата в САЩ

Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

Пекарите на кафе пазят в тайна над 800 аромата

Владимир Путин не иска да се връща към времената на неограничен президентски мандат

Почина пациент със свински грип в болницата в Смолян

„Лудогорец“ победи поляци в дебюта на Павел Върба

Започна водоподаването към Свищов, Вардим и Царевец В неделя екипите ще продължат работата си по отстраняване на аварията

Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Астана – масонския град на новия световен ред

Астана е първата столица, която е построена през XXI в. и дава перфектна представа за това на къде върви света. Тя е олицетворение на визията на един човек: Нарсултан Назарбаев, президента на Казахстан. Подкрепен от милиарди петро-долари, градът се строи от нищото в отдалечена безлюдна местност в азиатските степи. Резултата е покъртителен: футуристична окултна столица приветстваща Новия Световен Ред и същевременно празнуваща най-древната религия позната на човека: култът към Слънцето. Градът е все още огромна строителна площадка, но сградите, които са вече завършени дават ясна представа за окултната визия на Назарбаев.

Пирамидата на Мира

Създадена от британския архитект лорд Норман Фостър, тази гигантска пирамида има странно присъствие по средата на азиатските степи. Сградата е посветена на „отказа от насилието” и „да събере заедно световните религии”. Норман Фостър казва че сградата няма разпознаваеми религиозни символи за да позволи хармоничното обединение на признанието. В действителност пирамидата е храм за единствената ИСТИНСКА религия за окултистите: култа към Слънцето. Висока е 62 метра (плюс основи от 15 метра), завършена е през 2006 г., а стойността й е около 60 млн. долара. Вътрешността на пирамидата е направена по всички масонски окултни правила и показва пътя на човешкото същество към неговото просветлението.

В подземната част на пирамидата има оперна зала, която може да побере 1500 посетители, тъмна е и наподобява пещера. В центъра й има огромна картина на Слънцето, която заема целия таван. Тук нищо не подозиращите маси се забавляват.

В средното ниво на пирамидата е конферентната зала с кръгла маса също във формата на Слънце, която е поставена точно над Слънцето на тавана на операта. И тук символиката е ясна – ако това е място за срещи на религиозни лидери от цял свят, които трябва да седят на тази маса и да се опитват да изгладят различията помежду си, създавайки уникална религия, която е една от целите на „Новия световен ред“, тогава е очевидно, кое е върховното божество в тази религия.

Върхът е буквално райски. Той е кръгъл, изцяло остъклен с прозорци и къпещ се във великолепна светлина. Рисунки на бели гълъби са вписани в прозорците, представляващи мира, който ще бъде осъществен след като се обединят световните религии и правителства в Новия Световен Ред.

Разделянето на вътрешността на „пирамидата на мира” на тези три части представлява олицетворение на визията на Питагор за света и неговото разделение на Върховен, Висш и Долен свят. На дъното е спящата тълпа, която се забавлява в материалния свят, по средата са тези, които решават съдбата на света (или поне така си мислят), а на върха са тези, които са постигнали просветление и са истинските господари на света.

Кулата Байтерек

Кулата Байтерек е висока 105 м, също дело на архитекта лорд Норман Фостър и е пълна със символика. Според основната идея, тя представлява изображение на древна персийска приказка за тополовото дърво, сред чиито клони магическата птица на съдбата Самрук е снесла златно яйце. Но и тук е налице окултен символизъм – дървото всъщност е „дърво на живота”, познато в почти всички езотерични учения, а златната топка на върха е върховното божество на Слънцето. Дървото е пътят, по който духът напуска материалния свят и влиза в божествения.

Във вътрешността на златната топка, от която се открива прекрасна гледка към цяла Астана, има няколко интересни обекта. Сред тях е златен триъгълник с пръстовите отпечатъци на президента Назарбаев. Има и глобус с подписи на представители на 17 религии, което ни връща на темата за обединяването на всички религии в едно.

Две колони в центъра на града, недвусмислено подсещат на двете колони, които украсяват източната порта на храма на Соломон в Йерусалим, най-голямото светилище на „свободните зидари”. Колоната отдясно е известна като Яхин, а отляво като Воаз. Една от вековните цели на масонството е създаването на Новия Йерусалим и възстановяване на Соломоновия храм в предишното му великолепие, така че изображенията на стълбовете Яхин и Воаз са един от най-разпространените масонски символи.

Президентският дворец „Ак Орда” с площ от 36.720 м², облицован с италиански мрамор, се намира в централната част на града, на левия бряг на река Ишим. На върха му е разположен голям купол, представляващ женския принцип, противоположно на кулата Байтерек, която по форма представлява мъжкия принцип. Подобно подреждане съществува в почти всички важни градове, включително столицата на САЩ, Вашингтон, Париж и Лондон.

Всевиждащото око

Хан Шатири център е най-голямата шатра за забавление в света. Под тази „палатка”, която обхваща площ от повече от 10 футболни игрища, има огромен парк, търговски и развлекателни зони, изкуствени реки за плаване и плажове. Символиката на палатката присъства в езотеричните учения поради връзката й с библейските времена, когато евреите като номадски хора живеели в палатки.

Невъзможно е да се споменат всички сгради, които са отличителен белег на този уникален град, тъй като строежът е в разгара си и постоянно никнат нови, сред които, с необичайния си вид впечатлява огромната концертна зала, Ислямският център с джамия (с 4 минарета с височина 63 метра и може да побере 5000 вярващи), медреса и библиотека, а също така и нов спортен луксозен стадион с подвижен покрив, който от въздуха прилича на може би най-известния масонски символ, така нареченото „всевиждащо око”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Супер го е написала авторката. Направо ми се прииска да потърся туроператор с дестинации до Астана.

  2. Пък ако не беше допускала правописни грешки, цена нямаше да има.

  3. Какви ли не чудеса сътворяват парите – Астана е жив пример за това ! Както Лас Вегас е построен в необятните простори на пустинята Невада така и Астана се разпростира в равнвта казахстанска степ! Живях и в Ню Йорк, но в тоя град, Астана сякаш са се старали да не повторят грешките, допуснати в създаването на тая отблъскваща джунгла от железобетон, които сякаш са създадени не да живеят хора, а някакви бездушни същества! Да, в Астана също всичко е ново и от железобетон, но атмосферата е по топла, по комфортна и сякаш ти казва: добре дошъл страннико, почувствай се като у дома си, ето ме мене, нов град съм, но аз ще ти задоволя всичките прищевки и ще направя всичко възможно да почувстваш и Швейцария и Америка и моята,казахска култура! Може би за доволството на чужденеца спомага и остатъците от соц културата, когато хората все още си бяха добрички ,наивнички и готови да помагат, особено ако си чужденец. Сградите са една от друга по красиви и интересни и от широкото пространство между всичките ,,небостъргачи’’ и красивите и също така широки булеварди чувстваш, че не напразно след Русия имат най голямата по площ земя след разпадането на Съветския съюз.Правят впечатление модерните кафенета и ресторанти и съвременно облечените, с нищо не отстъпващи на западните си връстници, млади хора.Кухнята им е източна и е близка до турската,така, че преспокойно ще се хареса и на балканците. Но, естествено – както и във всички столици има и голям избор от световните кухни. За мен специално западните градове са идентични , както са идентични и сградите и хората и манталитета в тях…изобщо почти всичко в тях. Затова предпочитам да посетя по незнайните и по рядко посещаваните от масовия турист места- като Казахстан , например. А какъв сюрприз е Баку, например! Усещането и удоволствието в места като тези е съвсем различно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.