Астронавтите от МКС честитиха Коледа на всички на Земята

За Коледа много хора се събират да празнуват със семействата си, но за някои професии това е невъзможно. Войници от американската военна база край иракския град Мосул споделят, че обилна храна и пищна украса не могат да компенсират липсата на близките им.

Честно казано, трудно е, защото това е първият ми голям празник извън дома. Мисля, че на много хора им липсва домът. На мен, както сигурно и на всички останали, ми липсва семейството ми. Семействата на всички се събират по Коледа, а ние сме вързани тук, сподели войник от базата пред Ройтерс.

Шестимата астронавтите на Международната космическа станция също не празнуват с близките си. Пребиваването в космоса обаче им е помогнало да се чувстват близки с цялото човечество.

https://www.youtube.com/watch?v=KAdCQFO7dvU

 

Има още един важен аспект на това да си на Международната космическа станция, а именно, че виждаме планетата като едно цяло. Смятам, че това затвърждава факта, че би трябвало да живеем като един народ, посочи Пеги Уитсън, която на 56 години е най-възрастната жена, полетяла в космоса.

Астронавтите участват в 50-ата експедиция в Международната космическа станция.

От името на екипа на "Експедиция 50" бихме искали да ви пожелаем весела Коледа и щастливи празници, каза командирът на експедицията Робърт Шейн Кимброу. / БНР

Коментари

Задължително поле